r
Nosalty Logó

Töltött szűzpecsenye krumplipürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nemes-Pádár Csilla
Töltött szűzpecsenye krumplipürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1121 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4485 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2163.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    643.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 1121 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    393.7 g

Zsír

  • Összesen
    178.4 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8652.4 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    499 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    794 mg
  • Foszfor
    5017 mg
  • Nátrium
    1595 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2572.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    781 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    125 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    1647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 4485 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd egy éles késsel felszúrjuk és óvatosan elkezdjük a húsban forgatni, tágítani, vájatot készíteni. A darált húst edénybe tesszük.
  2. Hozzáadjuk a pirospaprikát, zúzott fokhagymát, tojást, zsemlemorzsát és sóval, borssal, őrölt köménnyel ízlés szerint fűszerezzük. Jól összegyúrjuk és betöltjük vele a szűzpecsenyét.
  3. Legegyszerűbb hosszú nyelű kanállal bekanalazni és tömöríteni a tölteléket. A töltött szűzpecsenyét kizsírozott, korábban előre beáztatott cseréptálba tesszük. Öntünk rá 1 dl vizet és omlósra sütjük. A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük.
  4. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük. Tálaláskor a húst éles késsel felszeleteljük, burgonyapürét és savanyúságot kínálunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 510
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött szűzpecsenye krumplipürével
Nemes-Pádár Csilla 48 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...