r
Nosalty Logó

Töltött paradicsom és padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Töltött paradicsom és padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1358 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1545.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6519 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 453 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4635.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    1278 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1083 mg
  • Nátrium
    1984 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1360.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    3556 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    19556 micro
  • Lut-zea
    1686 micro
Összesen 1358 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1069 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk, a belsejüket kikaparjuk. Az elősütött padlizsánt hosszában bevágjuk. Sózzuk a paradicsomokat, a padlizsánt , olívaolajjal meglocsoljuk.
  2. A zöldségbe halmozzuk az előkészített lecsót, belenyomkodunk egy- egy csipet fetát , a tetejére tesszük a mozzarellát.
  3. Egy tűzálló tálat ,vagy tepsit olívaolajjal meglocsolunk, egy kis zsemlemorzsával meghintünk, ráborítjuk a hámozott paradicsomkonzervet, a kikapart paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele 1-2 gerezd fokhagymát, egy szál újhagymát és bazsalikomot. Erre helyezzük a töltött paradicsomot és padlizsánt. Érdemes a paradicsomok kalapját is rátenni.
  4. Olívaolajjal meglocsoljuk, fóliával beborítva sütőbe toljuk. Kb. 20 perc múlva a fóliát levesszük és egy 10 percig szabadon sütjük. Lehet önálló ételként enni, de valamilyen hússal vagy hallal is lehet kínálni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2753
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött paradicsom és padlizsán
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...