r
Nosalty Logó

Töltött paprika-alap télire

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gabys
Töltött paprika-alap télire
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1964 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 17 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1354.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2555.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1087 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    507 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2568 micro
  • β-karotin
    11651 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    64325 micro
  • Lut-zea
    3774 micro
Összesen 491 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5419.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    1082 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    1182 mg
  • Foszfor
    2564 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    134 mg

VÍZ

  • Összesen
    10221.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4348 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    2029 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    851 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1582 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10272 micro
  • β-karotin
    46606 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    257300 micro
  • Lut-zea
    15096 micro
Összesen 1964 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2337 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 17 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy fazék vizet feltesszük forrni, a paprikákat alaposan megmossuk, kicsumázzuk, kicsit körbevágjuk. A paradicsomokata szár részén keresztbe kicsit bevágjuk.
  2. Ha forr a víz, a paradicsomokat beletesszük (egyszerre kb. 6-8 db-ot), ha a héja jól felpenderedett, tésztaszűrővel kiemeljük egy tálba.
  3. Paradicsompasszírozón lepasszírozzuk, akkora edénybe öntjük át a levet, hogy az összes beleférjen majd. Amikor az összes paradicsommalvégeztünk, ismét visszatesszük atűzhelyre, felforraljuk, és időnként megkeverve addig főzzük, míg besűrűsödik.
  4. Míg a paradicsom készül, a paprikákat kettesével egymásba dugjuk, és az üvegbe belerakjuk szorosan egymás mellé(nekem 2x2, vagy 3x2 fért elegy 7 dl üvegbe, mikor mennyit tudok beletuszkolni).
  5. A besűrűsített forró paradicsomba beletesszük az 1 tk nátrium-benzoátot és rátöltjük a paprikákra, hogy ellepje teljesen.
  6. Azonnal szorosan lezárjuk az üveget.
  7. A maradék paradicsomlét szintén üvegekbe töltjük, lezárjuk.
  8. Nem kell dunsztolni, azonnal lehet a helyükre tenni!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16389
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 19.

Receptkategóriák

Télen, mikor töltött paprikát szeretnék csinálni, csak előveszem.:) A paprika csak picit puhul fel, majdnem nyári érzést ad, mivel az íze megmarad. Főzéskor a paradicsomot vízzel higítom.  A paradicsomlét bármilyen paradicsomos ételhez fel lehet használni (pl. paradicsomleveshez, káposztához), de ételeket is szoktam vele ízesíteni. Felbontás után a hűtőben sokáig eláll. A képen a tavaly eltett paradicsom van, az idén még nem csináltam. A főzési idő a paradicsom minőségétől függ, csak megsaccoltam...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...