Töltött paprika-alap télire
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
2500g paradicsom450 kcal
-
250g tv-paprika41 kcal
-
0 kcal
Összesen
491
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
10000g paradicsom1800 kcal
-
1000g tv-paprika164 kcal
-
10g nátrium-benzoát0 kcal
Összesen
1964
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
90.8g paradicsom16 kcal
-
9.1g tv-paprika1 kcal
-
0.1g nátrium-benzoát0 kcal
Összesen
17
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.8 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1354.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 271 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 296 mg
-
Foszfor 641 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.8 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 2555.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1087 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 507 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 213 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 396 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2568 micro
-
β-karotin 11651 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 64325 micro
-
Lut-zea 3774 micro
Összesen
491
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.1 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5419.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 1082 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 1182 mg
-
Foszfor 2564 mg
-
Nátrium 525 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 427 g
-
Cukor 283 mg
-
Élelmi rost 134 mg
VÍZ
-
Összesen 10221.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 4348 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 57 mg
-
C vitamin: 2029 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 851 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1582 micro
-
Kolin: 715 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10272 micro
-
β-karotin 46606 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 257300 micro
-
Lut-zea 15096 micro
Összesen
1964
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 49.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 92.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 93 micro
-
β-karotin 423 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2337 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
17
kcal
Hozzávalók
-
2.5 kk nátrium-benzoát
Elkészítés
- Egy nagy fazék vizet feltesszük forrni, a paprikákat alaposan megmossuk, kicsumázzuk, kicsit körbevágjuk. A paradicsomokata szár részén keresztbe kicsit bevágjuk.
- Ha forr a víz, a paradicsomokat beletesszük (egyszerre kb. 6-8 db-ot), ha a héja jól felpenderedett, tésztaszűrővel kiemeljük egy tálba.
- Paradicsompasszírozón lepasszírozzuk, akkora edénybe öntjük át a levet, hogy az összes beleférjen majd. Amikor az összes paradicsommalvégeztünk, ismét visszatesszük atűzhelyre, felforraljuk, és időnként megkeverve addig főzzük, míg besűrűsödik.
- Míg a paradicsom készül, a paprikákat kettesével egymásba dugjuk, és az üvegbe belerakjuk szorosan egymás mellé(nekem 2x2, vagy 3x2 fért elegy 7 dl üvegbe, mikor mennyit tudok beletuszkolni).
- A besűrűsített forró paradicsomba beletesszük az 1 tk nátrium-benzoátot és rátöltjük a paprikákra, hogy ellepje teljesen.
- Azonnal szorosan lezárjuk az üveget.
- A maradék paradicsomlét szintén üvegekbe töltjük, lezárjuk.
- Nem kell dunsztolni, azonnal lehet a helyükre tenni!
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 16389
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Gabys
138 recept
Télen, mikor töltött paprikát szeretnék csinálni, csak előveszem.:) A paprika csak picit puhul fel, majdnem nyári érzést ad, mivel az íze megmarad. Főzéskor a paradicsomot vízzel higítom. A paradicsomlét bármilyen paradicsomos ételhez fel lehet használni (pl. paradicsomleveshez, káposztához), de ételeket is szoktam vele ízesíteni. Felbontás után a hűtőben sokáig eláll. A képen a tavaly eltett paradicsom van, az idén még nem csináltam. A főzési idő a paradicsom minőségétől függ, csak megsaccoltam...