r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán gretismth konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
gretismth
Töltött padlizsán gretismth konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Előkészítés

Sütés

Összesen 511 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Előkészítés

Sütés

Összesen 2042 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Előkészítés

Sütés

Összesen 59 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1166.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 511 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    258.4 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4667.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    3008 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    2946.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    125 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    1035 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1561 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    919 micro
Összesen 2042 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Sütés

Elkészítés

Előkészítés

  1. Megtisztítjuk/megpucoljuk a hagymát, gombát és paradicsomot, majd külön-külön felvágjuk őket.
  2. A padlizsánt félbevágjuk, és kiszedjük a belsejét úgy, hogy annyi része maradjon, amit meg lehet tölteni. A kiszedett részt szintén felvágjuk.
  3. A csirkemellet megtisztítjuk, majd felkockázzuk.
  4. Megolvasztjuk a kókuszzsírt, majd megpirítjuk rajta a hagymát.
  5. Hozzárakjuk a húst a hagymához, és megsózzuk. Fehéredésig pirítjuk.
  6. Miután a hús megpirult, hozzáadjuk a gombát. Picit hagyjuk, hogy puhuljon, majd jöhet hozzá a padlizsán -ezt is kicsit hagyom puhulni-, majd a paradicsom is. Az egészet ízlés szerint fűszerezzük.

Sütés

  1. Ha elkészült a töltelék, akkor a megtöltendő padlizsánokat rárakjuk egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és megsózzuk a belsejüket, plusz egy kicsi vizet rakunk beléjük.
  2. A töltetlen padlizsánokat berakjuk nagyjából 5 percig a 200 fokra előmelegített sütőbe.
  3. Ezután megtöltjük őket a húsos-zöldséges keverékkel, és körülbelül 10 percig hagyjuk, hogy összesüljenek.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1786
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 17.

Ajánló

Az utolsó egy percben meg lehet szórni a tetejüket sajttal. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
gretismth 5 recept

A padlizsánra akkor találtam rá, amikor tavaly egészséges recepteket kerestem a neten. Arra gondoltam, hogy itt lenne az ideje ezt a zöldséget is kipróbálnom, így aztán tovább kutattam, hogy megtaláljam a számomra legjobbnak vélt elkészítési módot. Végül a töltött padlizsán mellett kötöttem ki, amit a saját szájízemre alakítottam.

Hozzávalók

Előkészítés

Sütés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...