Töltött padlizsán gretismth konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
gretismth
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
Előkészítés
-
400g padlizsán95 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g kókuszzsír67 kcal
Sütés
Összesen
511
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
Előkészítés
-
1600g padlizsán380 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g kókuszzsír268 kcal
Sütés
Összesen
2042
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
Előkészítés
-
45.5g padlizsán11 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
14.2g csiperkegomba3 kcal
-
28.4g csirkemellfilé34 kcal
-
8.5g paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g kókuszzsír8 kcal
Sütés
Összesen
59
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.6 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1166.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 752 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 736.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 259 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 390 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 230 micro
Összesen
511
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 258.4 g
Zsír
-
Összesen 61 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 730 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4667.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 278 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 578 mg
-
Foszfor 3008 mg
-
Nátrium 523 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.5 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 2946.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 231 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 125 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 567 micro
-
Kolin: 1035 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 1561 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 919 micro
Összesen
2042
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 83.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 219 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
59
kcal
Hozzávalók
Előkészítés
-
4 db padlizsán
-
1 közepes db vöröshagyma
-
500 g csiperkegomba
-
1000 g csirkemellfilé
-
3 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek kókuszzsír
Sütés
Elkészítés
Előkészítés
- Megtisztítjuk/megpucoljuk a hagymát, gombát és paradicsomot, majd külön-külön felvágjuk őket.
- A padlizsánt félbevágjuk, és kiszedjük a belsejét úgy, hogy annyi része maradjon, amit meg lehet tölteni. A kiszedett részt szintén felvágjuk.
- A csirkemellet megtisztítjuk, majd felkockázzuk.
- Megolvasztjuk a kókuszzsírt, majd megpirítjuk rajta a hagymát.
- Hozzárakjuk a húst a hagymához, és megsózzuk. Fehéredésig pirítjuk.
- Miután a hús megpirult, hozzáadjuk a gombát. Picit hagyjuk, hogy puhuljon, majd jöhet hozzá a padlizsán -ezt is kicsit hagyom puhulni-, majd a paradicsom is. Az egészet ízlés szerint fűszerezzük.
Sütés
- Ha elkészült a töltelék, akkor a megtöltendő padlizsánokat rárakjuk egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és megsózzuk a belsejüket, plusz egy kicsi vizet rakunk beléjük.
- A töltetlen padlizsánokat berakjuk nagyjából 5 percig a 200 fokra előmelegített sütőbe.
- Ezután megtöltjük őket a húsos-zöldséges keverékkel, és körülbelül 10 percig hagyjuk, hogy összesüljenek.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1786
- Feltöltés dátuma: 2015. március 17.
Ajánló
Az utolsó egy percben meg lehet szórni a tetejüket sajttal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
gretismth
5 recept
A padlizsánra akkor találtam rá, amikor tavaly egészséges recepteket kerestem a neten. Arra gondoltam, hogy itt lenne az ideje ezt a zöldséget is kipróbálnom, így aztán tovább kutattam, hogy megtaláljam a számomra legjobbnak vélt elkészítési módot. Végül a töltött padlizsán mellett kötöttem ki, amit a saját szájízemre alakítottam.