r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán gretismth konyhájából

gretismth
Töltött padlizsán gretismth konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Előkészítés

Sütés

511
Kalória
64.6g
Fehérje
31.1g
Szénhidrát
15.2g
Zsír
736.7g
Víz
182.5g
Koleszterin
13.9g
Élelmi rost
18.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Előkészítés

Sütés

Összesen 511 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Előkészítés

Sütés

Összesen 2042 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Előkészítés

Sütés

Összesen 59 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1166.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    736.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 511 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    258.4 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4667.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    3008 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    2946.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    125 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    1035 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1561 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    919 micro
Összesen 2042 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 59 kcal

Elkészítés

Előkészítés

  1. Megtisztítjuk/megpucoljuk a hagymát, gombát és paradicsomot, majd külön-külön felvágjuk őket.
  2. A padlizsánt félbevágjuk, és kiszedjük a belsejét úgy, hogy annyi része maradjon, amit meg lehet tölteni. A kiszedett részt szintén felvágjuk.
  3. A csirkemellet megtisztítjuk, majd felkockázzuk.
  4. Megolvasztjuk a kókuszzsírt, majd megpirítjuk rajta a hagymát.
  5. Hozzárakjuk a húst a hagymához, és megsózzuk. Fehéredésig pirítjuk.
  6. Miután a hús megpirult, hozzáadjuk a gombát. Picit hagyjuk, hogy puhuljon, majd jöhet hozzá a padlizsán -ezt is kicsit hagyom puhulni-, majd a paradicsom is. Az egészet ízlés szerint fűszerezzük.

Sütés

  1. Ha elkészült a töltelék, akkor a megtöltendő padlizsánokat rárakjuk egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és megsózzuk a belsejüket, plusz egy kicsi vizet rakunk beléjük.
  2. A töltetlen padlizsánokat berakjuk nagyjából 5 percig a 200 fokra előmelegített sütőbe.
  3. Ezután megtöltjük őket a húsos-zöldséges keverékkel, és körülbelül 10 percig hagyjuk, hogy összesüljenek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40

A padlizsánra akkor találtam rá, amikor tavaly egészséges recepteket kerestem a neten. Arra gondoltam, hogy itt lenne az ideje ezt a zöldséget is kipróbálnom, így aztán tovább kutattam, hogy megtaláljam a számomra legjobbnak vélt elkészítési módot. Végül a töltött padlizsán mellett kötöttem ki, amit a saját szájízemre alakítottam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...