r
Nosalty Logó

Töltött, mikrós mochi

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
automatonaliza
Töltött, mikrós mochi
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

874
Kalória
6.6g
Fehérje
164.7g
Szénhidrátok
22.4g
Zsír
91g
Víz
-
Koleszterin
2.2g
Rost
79.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 874 kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3495 kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 305 kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 874 kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1688.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    658.9 g
  • Cukor
    318 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    364 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3495 kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

  1. Szórjuk egy műanyag tálba a rizslisztet, majd lassan adagolva keverjük el a kókusztejjel, hogy csomómentes legyen.
  2. Tegyük hozzá a porcukrot és a csipet sót. És kevergessük, amíg ismét csomómentes nem lesz.
  3. A masszát tegyük be a mikróba, először 2 percre. Vegyük ki, kavarjuk át, és tegyük vissza még 1 percre. Ha esetleg ezután sem kapunk egy összeálló tésztát, akkor tegyük vissza még fél-fél percekre, addig, amíg nem áll össze egy gyúrható, keményebb masszává, amelyből már gombócokat gyúrhatunk.
  4. Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd gyúrjuk meg, nyújtsuk ki, és püföljük meg alaposan egy gyúródeszkán. A nyújtást és püfölést ismételhetjük is, amíg úgy nem érezzük, hogy a massza elég ruganyos lesz.
  5. Vegyünk egy nagyobb darabot a tésztából a tenyerünkbe, nyújtsuk ki laposra az ujjainkkal, és egy lapos teáskanálnyi töltelékkel - lekvárral - tegyünk a tészta közebébe, majd formázzuk gombóccá, mintha csak lekváros gombócot formáznánk. (Egy gombóc kb. 3-4 cm átmérőjű.)
  6. Az így elkészült gombócot forgassuk meg egy tálkába kikészített fél bögre kukoricakeményítőben. Ezután helyezzük úgy egy tálcára, hogy egy nagyon picit megnyomjuk a tetejét a tenyerünkkel, amitől a gombóc kicsit lapossá válik.
  7. Folytassuk ezt a műveletet addig, amíg el nem fogy a tészta.
  8. A kész gombócokat pihentessük kb. 30 percig tálalás előtt hűvös helyen. Ezután máris tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 3 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Szerettem volna végre egy olyan mochit készíteni, amely ízében közel áll ahhoz, amit a japán rendezvényeken kapni, és lehetőleg töltelékkel készüljön. Ennek megfelelően ötvöztem a már neten terjengő sütőben süthető, valamint a mikrós recepteket. Az én mochikóm azonban távol áll a tradicionálistól, mivel gluténmentes rizslisztből készül, de így gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Tölteléknek én szilvalekvárt használtam, mivel a adzuki - vörösbab - pasztához ízében némileg közel áll. Mivel azonban a mochik töltelékeinek változatossága nagyjából a csillagos eget is betöltenék, így bármilyen tölteléket készíthetsz bele, amely körülbelül lekvár állagú. A receptemet azoknak ajánlom, akik szeretnek japán rendezvényeken ilyen finomságot enni, és elkészítenének egyszerűen egy ahhoz hasonlót házilag. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Citromisu

Tiramisu, a legismertebb, legjobb olasz sütikülönlegesség, mely citrommal készítve a legüdítőbb változat. Nemcsak nyáron, bármely évszakban elkészíthető!

Gréti

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!