Töltött, mikrós mochi
- 2% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
75g rizsliszt275 kcal
-
100g kókusztej197 kcal
-
68g porcukor261 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
-
25g lekvár/ dzsem70 kcal
- 2% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
300g rizsliszt1098 kcal
-
400g kókusztej788 kcal
-
270g porcukor1045 kcal
-
1g só0 kcal
-
286 kcal
-
100g lekvár/ dzsem278 kcal
- 2% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
26.2g rizsliszt96 kcal
-
34.9g kókusztej69 kcal
-
23.6g porcukor91 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
6.5g kukoricakeményítő25 kcal
-
8.7g lekvár/ dzsem24 kcal
- 2% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.7 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 91 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 2% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.5 g
Zsír
-
Összesen 89.7 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1688.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 295 mg
-
Foszfor 707 mg
-
Nátrium 481 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 658.9 g
-
Cukor 318 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 364 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 2% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Szórjuk egy műanyag tálba a rizslisztet, majd lassan adagolva keverjük el a kókusztejjel, hogy csomómentes legyen.
- Tegyük hozzá a porcukrot és a csipet sót. És kevergessük, amíg ismét csomómentes nem lesz.
- A masszát tegyük be a mikróba, először 2 percre. Vegyük ki, kavarjuk át, és tegyük vissza még 1 percre. Ha esetleg ezután sem kapunk egy összeálló tésztát, akkor tegyük vissza még fél-fél percekre, addig, amíg nem áll össze egy gyúrható, keményebb masszává, amelyből már gombócokat gyúrhatunk.
- Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd gyúrjuk meg, nyújtsuk ki, és püföljük meg alaposan egy gyúródeszkán. A nyújtást és püfölést ismételhetjük is, amíg úgy nem érezzük, hogy a massza elég ruganyos lesz.
- Vegyünk egy nagyobb darabot a tésztából a tenyerünkbe, nyújtsuk ki laposra az ujjainkkal, és egy lapos teáskanálnyi töltelékkel - lekvárral - tegyünk a tészta közebébe, majd formázzuk gombóccá, mintha csak lekváros gombócot formáznánk. (Egy gombóc kb. 3-4 cm átmérőjű.)
- Az így elkészült gombócot forgassuk meg egy tálkába kikészített fél bögre kukoricakeményítőben. Ezután helyezzük úgy egy tálcára, hogy egy nagyon picit megnyomjuk a tetejét a tenyerünkkel, amitől a gombóc kicsit lapossá válik.
- Folytassuk ezt a műveletet addig, amíg el nem fogy a tészta.
- A kész gombócokat pihentessük kb. 30 percig tálalás előtt hűvös helyen. Ezután máris tálalhatjuk.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 87751
- Feltöltés dátuma: 2017. november 14.
Ajánló
Tea mellé, ebéd után, egy jó beszélgetéshez, buliba különlegességnek, vagy ajándékba is kiváló. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Szerettem volna végre egy olyan mochit készíteni, amely ízében közel áll ahhoz, amit a japán rendezvényeken kapni, és lehetőleg töltelékkel készüljön. Ennek megfelelően ötvöztem a már neten terjengő sütőben süthető, valamint a mikrós recepteket. Az én mochikóm azonban távol áll a tradicionálistól, mivel gluténmentes rizslisztből készül, de így gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Tölteléknek én szilvalekvárt használtam, mivel a adzuki - vörösbab - pasztához ízében némileg közel áll. Mivel azonban a mochik töltelékeinek változatossága nagyjából a csillagos eget is betöltenék, így bármilyen tölteléket készíthetsz bele, amely körülbelül lekvár állagú. A receptemet azoknak ajánlom, akik szeretnek japán rendezvényeken ilyen finomságot enni, és elkészítenének egyszerűen egy ahhoz hasonlót házilag. :)