r
Nosalty Logó

Töltött kínai kel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Töltött kínai kel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltött kelhez

A tálaláshoz

326
Kalória
12.2g
Fehérje
45.9g
Szénhidrátok
11.7g
Zsír
205g
Víz
-
Koleszterin
7.8g
Rost
6.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött kelhez

A tálaláshoz

Összesen 326 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött kelhez

A tálaláshoz

Összesen 1962 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött kelhez

A tálaláshoz

Összesen 106 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    205 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    866 micro
  • β-karotin
    2902 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    4332 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 326 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4079.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    1798 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    1230.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1708 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    406 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    339 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    937 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5194 micro
  • β-karotin
    17414 micro
  • β-crypt
    929 micro
  • Likopin
    25990 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 1962 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    279 micro
  • β-karotin
    934 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    1394 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

A töltött kelhez

  1. Először a tölteléket állítjuk össze. A vörösrizst külön megfőzzük a használati utasítás szerint, vigyázzunk ne főzzük szét, csak épphogy jó legyen, al dente a megfelelő mód, aztán hagyjuk hűlni. Ha nem kapunk, akkor nyugodtan használhatunk barna vagy sima rizst is.
  2. A zöldségeket, mossuk, pucoljuk. A hagymát kis kockákra vágjuk és olívaolajon megpirítjuk, utána mehet rá az apró kockára vágott zellerszár, majd a kis kockákba vágott sárgarépa, összepirítjuk őket, ekkor lehet fűszerezni sóval, borssal, füstölt fűszerpaprikával, köménnyel, szárított vagy friss petrezselyemmel.
  3. A paradicsomot és a paprikát is kis kockákra vágjuk, ezeket is hozzáadjuk a hagymás alaphoz és együtt pároljuk őket. Majd mehet mellé a jól átmosott vöröslencse, ha ez is megpuhult, akkor a főtt rizst is belekeverjük, ekkor már ne melegítsük, hogy eléggé kihűljön a töltéshez, végül megnézzük a fűszerezést, ha kell, sózzuk, borsozzuk. A töltelékben a keverés közben a lencse kissé szétmegy, ez tartja majd össze az egészet.
  4. A kínai kel alját levágjuk, majd leveleire szedjük, megmossuk és forrásba lévő, sósvízbe merítjük, egy percre, hogy főleg a keményebb torzsa része megpuhuljon. A vízből kivéve szűrőben vagy papírtörlőn leszárítjuk.
  5. Aztán mehet a töltés. A levelekre egyenként a torzsa, vastagabb részénél teszünk egy-két kanál tölteléket, majd a zöld levél irányába felcsavarjuk úgy, hogy először oldalról behajtjuk a zöld levelet.
  6. A káposztaroládokat egymás mellé helyezzük egy hőálló, olívaolajjal megkent sütőtálban, majd nagyon szuper minőségű paradicsompassata-val, vagyis passzírozott paradicsommal leöntjük az egészet (ezt frissen is turmixolhatjuk lebőrözött paradicsomból), sózzuk, borsozzuk, (én szeretek egy csepp chilipelyhet szórni rá) és az előmelegített sütőbe toljuk.

A tálaláshoz

  1. Nagyjából 35-40 percig sütjük, vagy ameddig megpirul a teteje.
  2. Kicsit hűthetjük tálalás előtt, vagy egyből szedhetünk is. Vegán tejföllel meglocsolhatjuk, vagy aki nem vegán, tehet sima tejfölt a tetejére. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x24x5

Imádjuk a töltött káposztát, de nyáron sosem jut eszünkbe elkészíteni, mert olyan nehéz fogás, hát ez itt most pont nem az, a téli slankított, zöldséges párja, próbáljátok ki!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!