adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
A töltött kelhez
-
62g kínai kel9 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2 kcal
-
8 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
33g vöröslencse119 kcal
-
17g barnarizs61 kcal
-
6 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
-
17g növényi tejföl23 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Összesen
326
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
A töltött kelhez
-
370g kínai kel55 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
-
49 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
200g vöröslencse716 kcal
-
100g barnarizs367 kcal
-
36 kcal
-
48g olívaolaj424 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
-
100g növényi tejföl138 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
Összesen
1962
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
A töltött kelhez
-
19.8g kínai kel3 kcal
-
9.7g vöröshagyma4 kcal
-
6.4g halványító zeller1 kcal
-
3 kcal
-
8.6g sárgarépa3 kcal
-
10.7g paradicsom2 kcal
-
10.7g vöröslencse38 kcal
-
5.4g barnarizs20 kcal
-
2 kcal
-
2.6g olívaolaj23 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
-
5.4g növényi tejföl7 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
Összesen
106
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 680 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 205 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 866 micro
-
β-karotin 2902 micro
-
β-crypt 155 micro
-
Likopin 4332 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
326
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.9 g
Zsír
-
Összesen 70.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4079.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 559 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 394 mg
-
Foszfor 1262 mg
-
Nátrium 1798 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 275.1 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 1230.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1708 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 406 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 339 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 937 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5194 micro
-
β-karotin 17414 micro
-
β-crypt 929 micro
-
Likopin 25990 micro
-
Lut-zea 1495 micro
Összesen
1962
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 279 micro
-
β-karotin 934 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 1394 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
A töltött kelhez
-
0.5 db kínai kel
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 közepes szár halványító zeller
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db paradicsom
-
200 g vöröslencse
-
1.5 dl passzírozott paradicsom
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
1 ízlés szerint füstölt pirospaprika
-
1 ízlés szerint őrölt fűszerkömény
A tálaláshoz
-
5 szál petrezselyem
Elkészítés
A töltött kelhez
- Először a tölteléket állítjuk össze. A vörösrizst külön megfőzzük a használati utasítás szerint, vigyázzunk ne főzzük szét, csak épphogy jó legyen, al dente a megfelelő mód, aztán hagyjuk hűlni. Ha nem kapunk, akkor nyugodtan használhatunk barna vagy sima rizst is.
- A zöldségeket, mossuk, pucoljuk. A hagymát kis kockákra vágjuk és olívaolajon megpirítjuk, utána mehet rá az apró kockára vágott zellerszár, majd a kis kockákba vágott sárgarépa, összepirítjuk őket, ekkor lehet fűszerezni sóval, borssal, füstölt fűszerpaprikával, köménnyel, szárított vagy friss petrezselyemmel.
- A paradicsomot és a paprikát is kis kockákra vágjuk, ezeket is hozzáadjuk a hagymás alaphoz és együtt pároljuk őket. Majd mehet mellé a jól átmosott vöröslencse, ha ez is megpuhult, akkor a főtt rizst is belekeverjük, ekkor már ne melegítsük, hogy eléggé kihűljön a töltéshez, végül megnézzük a fűszerezést, ha kell, sózzuk, borsozzuk. A töltelékben a keverés közben a lencse kissé szétmegy, ez tartja majd össze az egészet.
- A kínai kel alját levágjuk, majd leveleire szedjük, megmossuk és forrásba lévő, sósvízbe merítjük, egy percre, hogy főleg a keményebb torzsa része megpuhuljon. A vízből kivéve szűrőben vagy papírtörlőn leszárítjuk.
- Aztán mehet a töltés. A levelekre egyenként a torzsa, vastagabb részénél teszünk egy-két kanál tölteléket, majd a zöld levél irányába felcsavarjuk úgy, hogy először oldalról behajtjuk a zöld levelet.
- A káposztaroládokat egymás mellé helyezzük egy hőálló, olívaolajjal megkent sütőtálban, majd nagyon szuper minőségű paradicsompassata-val, vagyis passzírozott paradicsommal leöntjük az egészet (ezt frissen is turmixolhatjuk lebőrözött paradicsomból), sózzuk, borsozzuk, (én szeretek egy csepp chilipelyhet szórni rá) és az előmelegített sütőbe toljuk.
A tálaláshoz
- Nagyjából 35-40 percig sütjük, vagy ameddig megpirul a teteje.
- Kicsit hűthetjük tálalás előtt, vagy egyből szedhetünk is. Vegán tejföllel meglocsolhatjuk, vagy aki nem vegán, tehet sima tejfölt a tetejére. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x24x5
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 2094
- Feltöltés dátuma: 2024. június 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Imádjuk a töltött káposztát, de nyáron sosem jut eszünkbe elkészíteni, mert olyan nehéz fogás, hát ez itt most pont nem az, a téli slankított, zöldséges párja, próbáljátok ki!