r
Nosalty Logó

Töltött kínai kel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Töltött kínai kel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött kelhez

A tálaláshoz

Összesen 326 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött kelhez

A tálaláshoz

Összesen 1962 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött kelhez

A tálaláshoz

Összesen 106 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    205 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    866 micro
  • β-karotin
    2902 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    4332 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 326 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4079.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    1798 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1230.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1708 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    406 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    339 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    937 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5194 micro
  • β-karotin
    17414 micro
  • β-crypt
    929 micro
  • Likopin
    25990 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 1962 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    279 micro
  • β-karotin
    934 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    1394 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

A töltött kelhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A töltött kelhez

  1. Először a tölteléket állítjuk össze. A vörösrizst külön megfőzzük a használati utasítás szerint, vigyázzunk ne főzzük szét, csak épphogy jó legyen, al dente a megfelelő mód, aztán hagyjuk hűlni. Ha nem kapunk, akkor nyugodtan használhatunk barna vagy sima rizst is.
  2. A zöldségeket, mossuk, pucoljuk. A hagymát kis kockákra vágjuk és olívaolajon megpirítjuk, utána mehet rá az apró kockára vágott zellerszár, majd a kis kockákba vágott sárgarépa, összepirítjuk őket, ekkor lehet fűszerezni sóval, borssal, füstölt fűszerpaprikával, köménnyel, szárított vagy friss petrezselyemmel.
  3. A paradicsomot és a paprikát is kis kockákra vágjuk, ezeket is hozzáadjuk a hagymás alaphoz és együtt pároljuk őket. Majd mehet mellé a jól átmosott vöröslencse, ha ez is megpuhult, akkor a főtt rizst is belekeverjük, ekkor már ne melegítsük, hogy eléggé kihűljön a töltéshez, végül megnézzük a fűszerezést, ha kell, sózzuk, borsozzuk. A töltelékben a keverés közben a lencse kissé szétmegy, ez tartja majd össze az egészet.
  4. A kínai kel alját levágjuk, majd leveleire szedjük, megmossuk és forrásba lévő, sósvízbe merítjük, egy percre, hogy főleg a keményebb torzsa része megpuhuljon. A vízből kivéve szűrőben vagy papírtörlőn leszárítjuk.
  5. Aztán mehet a töltés. A levelekre egyenként a torzsa, vastagabb részénél teszünk egy-két kanál tölteléket, majd a zöld levél irányába felcsavarjuk úgy, hogy először oldalról behajtjuk a zöld levelet.
  6. A káposztaroládokat egymás mellé helyezzük egy hőálló, olívaolajjal megkent sütőtálban, majd nagyon szuper minőségű paradicsompassata-val, vagyis passzírozott paradicsommal leöntjük az egészet (ezt frissen is turmixolhatjuk lebőrözött paradicsomból), sózzuk, borsozzuk, (én szeretek egy csepp chilipelyhet szórni rá) és az előmelegített sütőbe toljuk.

A tálaláshoz

  1. Nagyjából 35-40 percig sütjük, vagy ameddig megpirul a teteje.
  2. Kicsit hűthetjük tálalás előtt, vagy egyből szedhetünk is. Vegán tejföllel meglocsolhatjuk, vagy aki nem vegán, tehet sima tejfölt a tetejére. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x24x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 2094
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 14.

Receptkategóriák

Imádjuk a töltött káposztát, de nyáron sosem jut eszünkbe elkészíteni, mert olyan nehéz fogás, hát ez itt most pont nem az, a téli slankított, zöldséges párja, próbáljátok ki!

Hozzávalók

A töltött kelhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...