r
Nosalty Logó

Töltött kiflicskék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött kiflicskék
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

Összesen 1094 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

Összesen 6561 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

Összesen 271 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2976 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    1580 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 1094 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    248.6 g

Zsír

  • Összesen
    327.7 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17855.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    385 mg
  • Kálcium
    4283 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    3294 mg
  • Nátrium
    9481 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    633.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    716 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    945 micro
Összesen 6561 kcal
  • 13% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    150 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Megmelegítjük a tejet a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, rászitáljuk a lisztet és dagasztógépben összedolgozzuk.
  2. Amikor összeállt a tészta, belecsorgatjuk a felolvasztott vajat.
  3. Amíg a gép dagaszt, előkészítjük a tölteléket. (A bacont meg szoktam pirítani, majd összekeverem a felolvasztott vajjal és a lereszelt sajttal. Olívabogyót és a fokhagymát fokhagymanyomóval összezúzom, és ezt is összedolgozom a felolvasztott vajjal. 1 kis pohár tejfölt szoktam összekeverni annyi ketchuppal, amennyire szeretném, hogy ketchupos legyen:), bele a friss vagy szárított bazsalikom.)
  4. Mikor befejezte a gép a dagasztást, kivesszük a tésztát, és 6 bucit formázunk belőle. Nem kell hagyni ez esetben a tésztát kelni.
  5. Kb. 3 mm vastagra és kör alakúra nyújtjuk a tésztát, amit aztán 8 cikkre, háromszögekrevágunk.
  6. Ezután megkenjük a töltelékkel a tésztát,a szélesebb végüktől kezdve feltekerjük a háromszögeket, és kifli alakba hajtjuk.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe egymástól kisebb távolságra tesszük a kifliket.Kicsit hagyjuk pihenni a tésztát, majd megkenjük a tetejét felvert tojással.
  8. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg szép barna lesz a tetejük. (Nem szabad túl barnára!)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4702
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 17.

Ajánló

Tetszés szerint persze más töltelékkel is el lehet készíteni, sőt, én alkalmanként még a tésztájába is szoktam tenni apró kockára vágott lilahagymát. Ha van itthon len- vagy szezámmag, azzal pedig meg lehet szórni a tetejét. Ebből az adagból nekem 48 kiflike sikeredett. 3 óránál még nem éltek tovább. :) Nagyon finom, könnyű a tésztája. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Több receptet néztem, és abból gyúrtam egy "sajátot". :) 

Hozzávalók

A tésztához

Az 1. töltelékhez

A 2. töltelékhez

A 3. töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...