Töltött dagadó 10. - pataki tálban
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Edit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
római tál
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
167g sertésdagadó782 kcal
-
18g zsemle49 kcal
-
29g csirkemáj35 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
33g fehérbor27 kcal
-
9g tojás12 kcal
Összesen
913
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
1000g sertésdagadó4690 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
176g csirkemáj209 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
5481
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
60.3g sertésdagadó283 kcal
-
6.5g zsemle18 kcal
-
10.6g csirkemáj13 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
1.2g mustár1 kcal
-
12.1g fehérbor10 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
Összesen
331
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 81.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 468.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 146.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 982 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 978 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 12 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
913
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157.4 g
Zsír
-
Összesen 490.7 g
-
Telített zsírsav 176 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 787 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2808.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 295 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 822 mg
-
Nátrium 1386 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 880.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5892 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 30 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1146 micro
-
Kolin: 524 mg
-
Retinol - A vitamin: 5868 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 261 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 70 micro
-
Lut-zea 507 micro
Összesen
5481
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 355 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 354 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
331
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sertésdagadó
-
4 db csirkemáj
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 teáskanál majoranna
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek mustár
-
2 dl fehérbor
-
1 db tojás
Elkészítés
- Első lépésben hideg vízbe áztatjuk az Európa/Pataki tálat, megtöltjük hideg vízzel, rátesszük a tetejét fordítva, és azt is teli töltjük hideg vízzel. 1 órát minimum áztatjuk.
- A felszúrt dagadót kívül-belül sózzuk, reszelt fokhagymával bekenjük, és állni hagyjuk. Amíg áll, elkészítjük a tölteléket. A májat késsel elkaparjuk, és egy nagyobb tálba tesszük. (Ha van hozzá szív, akkor azt is beletehetjük kis kockákra vágva.)
- A zsemléket beáztatjuk vízbe. Jól kinyomkodjuk, és ezt is a tálba tesszük. A fűszereket (só, bors, majoranna, pirospaprika, reszelt hagyma és fokhagyma) ízlés szerinti mennyiségben rászórjuk, majd a tojást ráütjük, és a mustár kíséretében az egészet jól összekeverjük. Kóstoljuk, és ha kell ízesítjük még ízlés szerint. Ezzel megtöltjük a dagadót, és összevarrjuk a nyílást.
- A tálba öntjük a fehérbort, beletesszük a dagadót, mellédobunk pár gerezd fokhagymát, lefedjük a tetejével, és betesszük a hideg sütőbe (LÉGKEVERÉSESRE NEM SZABAD ÁLLÍTANI!), 1,5 óráig sütjük. Ekkor levesszük róla a fedelet, és néha a pecsenyelével meglocsolva, szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 42
- Össznézettség: 33993
- Feltöltés dátuma: 2011. május 30.
Ajánló
Egészségesebb ételek elkészítéséhez ajánlott ez a tál, mivel nem kell hozzá plusz zsiradékot hozzáadni. Jó étvágyat hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Edit
153 recept
Születésnapomra kaptam egy Európa tálat. Ez volt az első étel, amit készítettem benne. Nagyon omlós és ízletes lett. Nem száradt ki a hús.