r
Nosalty Logó

Töltött dagadó 10. - pataki tálban

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Edit
Töltött dagadó 10. - pataki tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
római tál
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 913 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 5481 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    982 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    978 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    12 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 913 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.4 g

Zsír

  • Összesen
    490.7 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2808.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    1386 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    880.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5892 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1146 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5868 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 5481 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésben hideg vízbe áztatjuk az Európa/Pataki tálat, megtöltjük hideg vízzel, rátesszük a tetejét fordítva, és azt is teli töltjük hideg vízzel. 1 órát minimum áztatjuk.
  2. A felszúrt dagadót kívül-belül sózzuk, reszelt fokhagymával bekenjük, és állni hagyjuk. Amíg áll, elkészítjük a tölteléket. A májat késsel elkaparjuk, és egy nagyobb tálba tesszük. (Ha van hozzá szív, akkor azt is beletehetjük kis kockákra vágva.)
  3. A zsemléket beáztatjuk vízbe. Jól kinyomkodjuk, és ezt is a tálba tesszük. A fűszereket (só, bors, majoranna, pirospaprika, reszelt hagyma és fokhagyma) ízlés szerinti mennyiségben rászórjuk, majd a tojást ráütjük, és a mustár kíséretében az egészet jól összekeverjük. Kóstoljuk, és ha kell ízesítjük még ízlés szerint. Ezzel megtöltjük a dagadót, és összevarrjuk a nyílást.
  4. A tálba öntjük a fehérbort, beletesszük a dagadót, mellédobunk pár gerezd fokhagymát, lefedjük a tetejével, és betesszük a hideg sütőbe (LÉGKEVERÉSESRE NEM SZABAD ÁLLÍTANI!), 1,5 óráig sütjük. Ekkor levesszük róla a fedelet, és néha a pecsenyelével meglocsolva, szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 33900
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 30.

Ajánló

Egészségesebb ételek elkészítéséhez ajánlott ez a tál, mivel nem kell hozzá plusz zsiradékot hozzáadni. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Születésnapomra kaptam egy Európa tálat. Ez volt az első étel, amit készítettem benne. Nagyon omlós és ízletes lett. Nem száradt ki a hús.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...