r
Nosalty Logó

Töltött csirkemell Tity konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Töltött csirkemell Tity konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

665
Kalória
64.8g
Fehérje
18.6g
Szénhidrátok
34.8g
Zsír
227.5g
Víz
224.3g
Koleszterin
1.1g
Rost
5.9g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 665 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1332 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2750.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    1474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    227.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 665 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5500.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1371 mg
  • Nátrium
    2948 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    455 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1332 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemelleket alaposan megmossuk, és egy széles lapos chéf késsel az egyik végénél beszúrunk, és lényegében zsebet metszünk a tölteléknek. Nem nagy gond, ha valahol kiszakad, orvosolható egy darab szalonnával vagy egy jófajta hústűvel.
  2. A kiflit a tejbe áztatjuk. Természetesen helyettesíthető kenyérrel vagy bármi más (lehetőség szerint száraz) pékárúval. (Én speciel bagett maradékot használtam.)
  3. Ezután a hagymát, a bacont apróra vágjuk, amennyire csak lehetséges. Az apró kis kockákat egy tálba öntjük, és reszelt sajttal összekeverjük, pici sót és frissen őrölt borsot teszünk hozzá, valamint a fűszerpaprikát és a petrezselyem levelet is hozzáadjuk.
  4. A kinyomkodott kiflit belemorzsoljuk a baconös-hagymás-fűszeres-sajtos töltelékhez, amit kézzel jó alaposan összedolgozunk. Mivel nem teljesen nyomkodjuk ki a tejet a kifliből, így egy jó kis ragadós masszát kapunk, amivel megtölthetjük a pipimelleket. Ne essünk kétségbe, ha töltésnél is megreped a hús, ha úgy helyezzük el a tepsiben nem fog kijönni a töltelék, pláne ha lefedjük baconnel.
  5. Kis olajjal kikent tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk a hús tetejét, és ahol szükséges renováljuk a lyukakat és repedéseket hústűvel. (Alaposan megtömtem, így volt mit foltozni.) Alufóliával vagy fedő alatt 150-160 fokon fél órát sütjük, majd fólia nélkül 10-15 percet nagyobb lángon, hogy piruljon, de még ne száradjon ki a hús.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 20x20

Semmi különleges story nem kapcsolódik a receptemhez, csak egy egyszerű szimpla vacsorának szántam, és ha lesz energiám, feltöltöm a köretet is, amit a maradék töltelékből és krumpliból gyúrtam össze. Azt hiszem, ez egy igen egyszerű és könnyen elkészíthető könnyed ebéd vagy vacsora. Lehet kreatívkodni a tölteléknél, és lényegében bármi maradékkal megspékelni vagy feltuningolni! Kellemes főzicskézést! T

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!