r
Nosalty Logó

Töltött csirkemell Tity konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töltött csirkemell Tity konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 665 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1332 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2750.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    1474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 665 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5500.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1371 mg
  • Nátrium
    2948 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    455 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1332 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket alaposan megmossuk, és egy széles lapos chéf késsel az egyik végénél beszúrunk, és lényegében zsebet metszünk a tölteléknek. Nem nagy gond, ha valahol kiszakad, orvosolható egy darab szalonnával vagy egy jófajta hústűvel.
  2. A kiflit a tejbe áztatjuk. Természetesen helyettesíthető kenyérrel vagy bármi más (lehetőség szerint száraz) pékárúval. (Én speciel bagett maradékot használtam.)
  3. Ezután a hagymát, a bacont apróra vágjuk, amennyire csak lehetséges. Az apró kis kockákat egy tálba öntjük, és reszelt sajttal összekeverjük, pici sót és frissen őrölt borsot teszünk hozzá, valamint a fűszerpaprikát és a petrezselyem levelet is hozzáadjuk.
  4. A kinyomkodott kiflit belemorzsoljuk a baconös-hagymás-fűszeres-sajtos töltelékhez, amit kézzel jó alaposan összedolgozunk. Mivel nem teljesen nyomkodjuk ki a tejet a kifliből, így egy jó kis ragadós masszát kapunk, amivel megtölthetjük a pipimelleket. Ne essünk kétségbe, ha töltésnél is megreped a hús, ha úgy helyezzük el a tepsiben nem fog kijönni a töltelék, pláne ha lefedjük baconnel.
  5. Kis olajjal kikent tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk a hús tetejét, és ahol szükséges renováljuk a lyukakat és repedéseket hústűvel. (Alaposan megtömtem, így volt mit foltozni.) Alufóliával vagy fedő alatt 150-160 fokon fél órát sütjük, majd fólia nélkül 10-15 percet nagyobb lángon, hogy piruljon, de még ne száradjon ki a hús.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3172
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Semmi különleges story nem kapcsolódik a receptemhez, csak egy egyszerű szimpla vacsorának szántam, és ha lesz energiám, feltöltöm a köretet is, amit a maradék töltelékből és krumpliból gyúrtam össze. Azt hiszem, ez egy igen egyszerű és könnyen elkészíthető könnyed ebéd vagy vacsora. Lehet kreatívkodni a tölteléknél, és lényegében bármi maradékkal megspékelni vagy feltuningolni! Kellemes főzicskézést! T

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...