r
Nosalty Logó

Töltött csirkemell Tity konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töltött csirkemell Tity konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 665 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1332 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2750.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    1474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 665 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5500.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1371 mg
  • Nátrium
    2948 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    455 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1332 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket alaposan megmossuk, és egy széles lapos chéf késsel az egyik végénél beszúrunk, és lényegében zsebet metszünk a tölteléknek. Nem nagy gond, ha valahol kiszakad, orvosolható egy darab szalonnával vagy egy jófajta hústűvel.
  2. A kiflit a tejbe áztatjuk. Természetesen helyettesíthető kenyérrel vagy bármi más (lehetőség szerint száraz) pékárúval. (Én speciel bagett maradékot használtam.)
  3. Ezután a hagymát, a bacont apróra vágjuk, amennyire csak lehetséges. Az apró kis kockákat egy tálba öntjük, és reszelt sajttal összekeverjük, pici sót és frissen őrölt borsot teszünk hozzá, valamint a fűszerpaprikát és a petrezselyem levelet is hozzáadjuk.
  4. A kinyomkodott kiflit belemorzsoljuk a baconös-hagymás-fűszeres-sajtos töltelékhez, amit kézzel jó alaposan összedolgozunk. Mivel nem teljesen nyomkodjuk ki a tejet a kifliből, így egy jó kis ragadós masszát kapunk, amivel megtölthetjük a pipimelleket. Ne essünk kétségbe, ha töltésnél is megreped a hús, ha úgy helyezzük el a tepsiben nem fog kijönni a töltelék, pláne ha lefedjük baconnel.
  5. Kis olajjal kikent tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk a hús tetejét, és ahol szükséges renováljuk a lyukakat és repedéseket hústűvel. (Alaposan megtömtem, így volt mit foltozni.) Alufóliával vagy fedő alatt 150-160 fokon fél órát sütjük, majd fólia nélkül 10-15 percet nagyobb lángon, hogy piruljon, de még ne száradjon ki a hús.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3168
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Semmi különleges story nem kapcsolódik a receptemhez, csak egy egyszerű szimpla vacsorának szántam, és ha lesz energiám, feltöltöm a köretet is, amit a maradék töltelékből és krumpliból gyúrtam össze. Azt hiszem, ez egy igen egyszerű és könnyen elkészíthető könnyed ebéd vagy vacsora. Lehet kreatívkodni a tölteléknél, és lényegében bármi maradékkal megspékelni vagy feltuningolni! Kellemes főzicskézést! T

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...