r
Nosalty Logó

Töltött burgonyagombóckák sajtszószban átsütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Töltött burgonyagombóckák sajtszószban átsütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

gombóc tészta

töltelék

sajtszósz

sütés

Összesen 994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

gombóc tészta

töltelék

sajtszósz

sütés

Összesen 1985 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

gombóc tészta

töltelék

sajtszósz

sütés

Összesen 121 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3783.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    2998 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7566.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    5996 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 1985 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

gombóc tészta

töltelék

sajtszósz

sütés

Elkészítés

gombóc tészta

  1. A héjában megfőtt, és áttört burgonyát elvegyítjük az olívaolajjal vagy zsírral (3 dkg), a liszttel és a tojással, ízlés szerint megsózzuk, és az egészet összegyúrjuk, majd pihentetés nélkül kinyújtjuk. Ha túl lágy a tészta, tegyünk hozzá még egy kis lisztet.
  2. A ca. 0.5 cm vastagra kinyújtott tésztát vágjuk fel ca. 3x3 cm-es négyzetekre, és mindegyik közepébe tegyünk 1-1 kk tölteléket. A négy sarkot hajtsuk be, majd formáljunk kezünkkel gombócokat belőlük.
  3. 2 l vizet forraljunk fel, és miután a gombócokat beletetettük, redukált hőmérsékleten 3-4 percig főzzük őket, azaz addig, amíg feljönnek a víz tetejére, majd leszűrjük.

töltelék

  1. A sonkát éles, széles késsel aprózzuk fel nagyon picire. (Mintha petrezselymet apróznánk.)
  2. Egy kis tálkában keverjük össze a krémsajttal, a tojássárgájával jó habosra, sózzuk-borsozzuk.

sajtszósz

  1. Kaparjuk el a megtisztított fokhagymát. Egy kisebb teflon serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a fokhagymát, és daráljuk bele a borsot. Röviden futtassuk meg ezeket a vajban, majd öntsük fel a tejjel.
  2. A felforralt fokhagymás-borsos tejet sózzuk, és a feldarabolt macisajtokat olvasszuk fel benne.

sütés

  1. Vékonyan kivajazott tűzálló edénybe rendezzük a gombócokat, leöntjük a sajtszósszal, tetejükre teszünk paradicsom karikákat, és előmelegített sütőben ca. 25 percen keresztül pirítjuk.
  2. Ekkor megszórjuk a paradicsomok tetejét a ízlés szerinti mennyiségű, frissen reszelt parmezánnal, és további 5-6 percre visszatoljuk a sütőbe, addig, amíg a sajt ráolvad a paradicsomra.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9041
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 25.

Ajánló

Érdemes kipróbálni különböző töltelékkel - itt jót játszhat a saját fantázia!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött burgonyagombóckák sajtszószban átsütve
Marti48 317 recept

Itteni olasz éttermekben elterjedt finomság. A legkülönbözőbb (gombás, pesztos, húsos... stb.) töltelékekkel készíthetjük. Elhatároztam, hogy házilag elkészítem. Lévén az olaszok különleges "töltött gnocci"-ja nem más, mint a mi "édes gombócunk", csak "sósan" :). A tészta Horváth Ilona receptje alapján készült. Ha netán maradna belőle, töltsük meg a gombóckákat pl. bazsalikom pesztoval. A hosszú leírástól nem kell megrettenni, mert mialatt fő a krumpli, könnyen és gyorsan elkészíthető úgy a töltelék, mint a sajtszósz!

Hozzávalók

gombóc tészta

töltelék

sajtszósz

sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...