Töltött batyu Zoly konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
150g rétesliszt546 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
75g tej42 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
3g só0 kcal
A töltelékhez
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
63g virsli168 kcal
-
25g selyemsonka26 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1101
kcal
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
600g rétesliszt2184 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
300g tej168 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
11g só0 kcal
A töltelékhez
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
250g virsli673 kcal
-
100g selyemsonka104 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
24g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
4402
kcal
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
34.7g rétesliszt126 kcal
-
1.4g élesztő2 kcal
-
17.3g tej10 kcal
-
10.1g tejföl20 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
5.8g margarin41 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.6g só0 kcal
A töltelékhez
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
14.5g virsli39 kcal
-
5.8g selyemsonka6 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2.3g tejföl5 kcal
-
1.4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
255
kcal
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33 g
Zsír
-
Összesen 50.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2490.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 341 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 359 mg
-
Nátrium 1653 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 127.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 340 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 326 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 166 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
1101
kcal
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132 g
Zsír
-
Összesen 202.5 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 472 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9962.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 298 mg
-
Kálcium 1364 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 214 mg
-
Foszfor 1436 mg
-
Nátrium 6613 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 496.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 509.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1361 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 404 micro
-
Kolin: 269 mg
-
Retinol - A vitamin: 1303 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 664 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 362 micro
Összesen
4402
kcal
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 575.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 382 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
60 dkg rétesliszt
-
2.5 dkg élesztő
-
3 dl tej
-
175 g tejföl
-
1 db tojás
-
10 dkg margarin
-
1 teáskanál cukor
-
1 ek só
A töltelékhez
-
0.5 közepes db vöröshagyma
-
10 dkg selyemsonka
-
petrezselyem ízlés szerint
-
2 ek tejföl
-
3 evőkanál víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- Először a tésztát készítjük el. Az élesztőt 1 dl tejjel és a cukorral összekeverjük, és felfuttatjuk. Ez idő alatt kimérjük a többi hozzávalót. A liszthez hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a tojássárgáját (a fehérjét félretesszük a kenéshez), és a maradék tejet.
- Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk azt is, és összegyúrjuk. Ha ragadna, lisztet adjunk hozzá. Mikor már nem ragad, és jól összegyúrtuk, lassanként adjuk hozzá a megolvasztott vajat, és közben folyamatosan gyúrjuk össze. Bucit formázunk, és félretesszükmeleg helyre pihenni.
- A töltelék: Gyakorlatilag bármiből lehet töltelék, maradék húsokból, felvágottból, bolognai alapból, de lehet édes is, az egyszerű lekvártól a mogyorókrémen át, a túróig bármi. (Én most egy virslis, sonkás alapot készítettem: Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk az apróra kockázott virslités selyemsonkát. Megpirítjuk, majd hozzáadjuk a petrezselymet ízlés szerint (én 2 csomaggal tettem bele, de kaporral is nagyon finom). Két kanál tejföl, egy kis víz, össze kell forralni, só, bors ízlés szerint. Ha nem elég sűrű, akkor kifolyhat a tésztából, ezért ha szükséges, adunk hozzá 1 ek lisztet. Hagyjuk kihűlni.
- Formázás: Ha megkelt a tészta, négybe vágjuk, majd mindegyiket megint négybe, tehát 16 db batyunk lesz. Gombóccá formáljuk mindet, és kinyújtjuk őket, a közepére tesszük a tölteléket, és visszahajtva sütőlapra helyezzük mindet. Általában egy tepsi elég szokott lenni.
- Sütés: Először 100 fokon kb 30 percig még kelesztjük, ezután a tojásfehérjével megkenjük, majd 150 fokon 10 percig sütjük, majd 200 fok körül újabb 10 pecig pirosra sütjük. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2263
- Feltöltés dátuma: 2012. október 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Sokat sütöttem pizzát, amit a családom nagyon szeretett, és gondoltam egyet, abból a tésztából kisebb darabokat megtöltöttem bolognai szósszal ami megmaradt. Azóta már sok fajtát készítettem, és a tészta is átment némi változáson, de nagy kedvenc lett ez a péksüti is.