Töltött avokádó
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
357
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
1428
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 568.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 145.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 464 micro
Összesen
357
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 28.4 g
Zsír
-
Összesen 130.1 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 412 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2272.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 407 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 622 mg
-
Nátrium 851 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 581.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 423 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 493 micro
-
Kolin: 364 mg
-
Retinol - A vitamin: 378 micro
-
α-karotin 135 micro
-
β-karotin 399 micro
-
β-crypt 159 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1856 micro
Összesen
1428
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
141
kcal
Elkészítés
- A jó érettavokádót nem pucoljuk meg, hanem kívülről megmossuk, felezzük,a magját eltávolítjuk és belsejét citrommal csepegtetjük.
- A mélyedésekbe 1-2 kanál tejfölt és a tetejére 1-1 adag kaviárt teszünk.
- Rögtön tálaljuk!
- Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5957
- Feltöltés dátuma: 2012. december 23.
Ajánló
Tálalás előtt közvetlenül készítsük, esetleg frissen őrölt borssal díszítsük. Előételként és például a karácsonyi hidegtál egyik elemeként is kivállóan megállja a helyét. A felhasznált kaviár lehet természetesen fekete és piros is egyaránt. Az avokádónak viszont nagyon puhának, érettnek kell lennie ahhoz, hogy a héjából könnyedén kanalazhassuk kedvünkre.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Ezt az előételt Svédországban ettem először. Azóta is gyakran készítem, hiszen csak pár perc az egész! A puha avokádó, a krémes tejföl és a kaviár íze nagyszerűen harmonizál.