Tölcséres édesség
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mohonc
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
268
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
1070
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
268
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 70.7 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 895.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 358 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.9 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 147.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
1070
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
320
kcal
Elkészítés
- Az ostyalapot hosszában elvágjuk, majd negyedeljük, így én a két lapból 16 db kb. 7x7cm-es négyzetet kaptam.
- Egy fazékban vizet forralunk, és a tetejére kifeszítünk egy tiszta konyharuhát. (Zsineggel megkötjük, csak vigyázzunk, hogy ne legyenek lelógó részek, amik meggyulladhatnak!)
- A kifeszített konyharuhára ráteszünk egy ostyalapot, ami kb. fél perc alatt a gőzben megpuhul. Ha már elég puha, egy kúp alakú formára ráhajtjuk, egy pillanatig ott tartjuk, és sitty-sutty kész is a tölcsér. Ez bármikor elkészíthető, mert megtartja a formáját. (A kúp alakú formát én úgy készítettem, hogy egy papírtörlő gurigát hosszában félbevágtam, kúp alakúra hajlítottam, majd a használatos részét bevontam alufóliával.)
- Egy tábla csokit (vagy tortabevonótvagy maradék mikulásokat, csokinyuszikat) gőz fölött felolvasztunk. Ha kész, levesszük a melegről, és ügyesen kikeverjük kb. 2 dl tejföllel.
- Ha ez a maszat kissé kihűlt, zacskóbavagy nyomózsákba tesszük, és belenyomkodjuk a tölcsérekbe.
- Kb. fél órát gyönyörűen kibír puhulás nélkül, de érdemes hűtőbe tenni, mert a csoki megdermed, és összetartja a tejfölös masszát. (Vagy massza megy a hűtőbe zacskóstul, és akkor töltjük, amikor a fogyasztók a közelbe érnek.)
- Innentől kezdve kiélhetjük művészi hajlamainkat, megszórhatjuk ezzel-azzal, a tölcsér végét lehet még csokiba mártanistb.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 7893
- Feltöltés dátuma: 2013. július 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mohonc
6 recept
Egy újságban láttam a tölcsérkészítés menetét, és úgy éreztem, ki kell próbálni. Ez a gőzölés nagyon jópofa dolog, bármilyen más alak is kialakítható az ostyalapból. Például még melegen felfordított kávés- vagy pálinkáspohárra rászorítva kis minitálkát kapunk. Egyébként bármilyen krémmel megtölthető, pudinggal is akár, de nekem ez a tejfölös csokikrém nagyon megtetszett, amit egyébként a muffinoknál olvastam még régebben.