r
Nosalty Logó

Tökspagetti mediterrán zöldségmártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
tenger
Tökspagetti mediterrán zöldségmártással
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tökspagettihez

A mediterrán zöldségszószhoz

195
Kalória
11.1g
Fehérje
18.7g
Szénhidrátok
10.1g
Zsír
395.2g
Víz
30.8g
Koleszterin
5g
Rost
12.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tökspagettihez

A mediterrán zöldségszószhoz

Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tökspagettihez

A mediterrán zöldségszószhoz

Összesen 781 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tökspagettihez

A mediterrán zöldségszószhoz

Összesen 37 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    395.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    1163 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    5449 micro
  • Lut-zea
    1660 micro
Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2820.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1580.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    369 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    435 micro
  • β-karotin
    4651 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    21798 micro
  • Lut-zea
    6642 micro
Összesen 781 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    1045 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 37 kcal

Elkészítés

A tökspagettihez

  1. A friss, gyalult tököt bő, forró, sós vízben ropogósra főzzük.
  2. Leszűrjük, szétterítjük, vagy hideg vízzel átöblítjük, nehogy tovább puhuljon.
  3. Ha jól leszáradt, tűzálló tálba rendezzük (spagettivillával szépen adagolható).
  4. Ráhalmozzuk a mediterrán zöldségszószt (vagy bármely más, ízlés szerinti mártást).
  5. Megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Kicsit átmelegítjük/grillezzük, hogy a sajt ráolvadjon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Úgy egy-két hónapja pár napig azt hittem, feltaláltam a spanyolviaszt: a tésztát gyalult tökkel helyettesíteni. Aztán megjött Zederta receptje. Tulajdonképpen örültem, mert ha már ismeretes, talán nem nagy butaság. Viszont: a piacon frissen gyalult, közönséges tököt vettem, és pároltam rövid ideig. (Az istengyalultához sajnos még nem volt szerencsém.) Lánykám mindig azt mondta, hogy utálja a tököt. Ezt az ételvariációt másodnapja eszi, és mindkettőnknek tetszik az ötlet, hogy semleges íze miatt sokszor kiválthatja a tésztát. Több száz kalóriát takarítunk meg. :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!