r
Nosalty Logó

Tökspagetti mediterrán zöldségmártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
tenger
Tökspagetti mediterrán zöldségmártással
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tökspagettihez

A mediterrán zöldségszószhoz

195
Kalória
11.1g
Fehérje
18.7g
Szénhidrátok
10.1g
Zsír
395.2g
Víz
30.8g
Koleszterin
5g
Rost
12.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tökspagettihez

A mediterrán zöldségszószhoz

Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tökspagettihez

A mediterrán zöldségszószhoz

Összesen 781 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tökspagettihez

A mediterrán zöldségszószhoz

Összesen 37 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    395.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    1163 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    5449 micro
  • Lut-zea
    1660 micro
Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2820.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1580.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    369 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    435 micro
  • β-karotin
    4651 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    21798 micro
  • Lut-zea
    6642 micro
Összesen 781 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    1045 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 37 kcal

Elkészítés

A tökspagettihez

  1. A friss, gyalult tököt bő, forró, sós vízben ropogósra főzzük.
  2. Leszűrjük, szétterítjük, vagy hideg vízzel átöblítjük, nehogy tovább puhuljon.
  3. Ha jól leszáradt, tűzálló tálba rendezzük (spagettivillával szépen adagolható).
  4. Ráhalmozzuk a mediterrán zöldségszószt (vagy bármely más, ízlés szerinti mártást).
  5. Megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Kicsit átmelegítjük/grillezzük, hogy a sajt ráolvadjon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Úgy egy-két hónapja pár napig azt hittem, feltaláltam a spanyolviaszt: a tésztát gyalult tökkel helyettesíteni. Aztán megjött Zederta receptje. Tulajdonképpen örültem, mert ha már ismeretes, talán nem nagy butaság. Viszont: a piacon frissen gyalult, közönséges tököt vettem, és pároltam rövid ideig. (Az istengyalultához sajnos még nem volt szerencsém.) Lánykám mindig azt mondta, hogy utálja a tököt. Ezt az ételvariációt másodnapja eszi, és mindkettőnknek tetszik az ötlet, hogy semleges íze miatt sokszor kiválthatja a tésztát. Több száz kalóriát takarítunk meg. :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!