r
Nosalty Logó

Tökmagos-rozsos kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Szintia
Tökmagos-rozsos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A kelt tésztához

A tetejéhez

Összesen 597 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A kelt tésztához

A tetejéhez

Összesen 2380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A kelt tésztához

A tetejéhez

Összesen 232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1507.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    1093 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 597 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6030.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    4373 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 2380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A kelt tésztához

A tetejéhez

Elkészítés

A kelt tésztához

  1. A tökmagot durvára vágjuk.
  2. A kelt tészta hozzávalóit a fenti sorrendben, a tökmag kivételével a kenyérsütőgép üstjébe tesszük. Dagasztás+kelesztés programon elindítjuk. A sípszó után hozzáadjuk a tökmagot is.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejét bevagdossuk. Letakarva, 40 perc alatt duplájára kelesztjük.
  4. A tojásfehérjét villával enyhén felverjük, megkenjük vele a kenyeret. Néhány darab tökmagot teszünk a tetejére.
  5. 180°C-ra előmelegített a sütőben (gáz "5" fokozat) 50 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Rácson hűlni hagyjuk.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 23668
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintia 89 recept

A diós-rozsos kenyér tökmagos változata.

Hozzávalók

A kelt tésztához

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...