r
Nosalty Logó

Tökmagolajos túrókrémmel töltött pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Tökmagolajos túrókrémmel töltött pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Pogácsához:

Tetejére:

Krémhez:

Összesen 1264 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Pogácsához:

Tetejére:

Krémhez:

Összesen 5057 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Pogácsához:

Tetejére:

Krémhez:

Összesen 299 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2685 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    1246 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 1264 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.6 g

Zsír

  • Összesen
    297.8 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    957 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10740.1 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    871 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    2026 mg
  • Nátrium
    4986 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1989 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1953 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 5057 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.3 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

Pogácsához:

Tetejére:

Krémhez:

Elkészítés

Pogácsához:

  1. Megpucolt, felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és áttörjük.
  2. Langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  3. Tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a vajat, tojást, cukrot, sót, áttört burgonyát, tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Tésztát dagasztunk belőle, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Lisztezett munkafelületen 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és pogácsaszaggatóval kiszurkáljuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket felvert tojással lekenjük és szezámmaggal megszórjuk. Készre sütjük.
  6. Amikor kihűlt a pogácsa, keresztben kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük.

Tetejére:

  1. Krémhez a túrót kikeverjük a vajjal. Hozzáadjuk a tökmagolajat, zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1044
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökmagolajos túrókrémmel töltött pogácsa
Salamon Csilla 1203 recept

Kukoricafosztás alkalmára készítettem el ezt a pogácsát. Nagy sikert aratott.

Hozzávalók

Pogácsához:

Tetejére:

Krémhez:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...