r
Nosalty Logó

Tökmag chia crisp

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Tökmag chia crisp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 742 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 106 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2509 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    1584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 742 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tökmagot ledaráljuk. Egy kicsi keverőedénybe szórjuk.
  2. A chia magot a vízbe keverjük, és 5 percig állni hagyjuk.
  3. Addig a sót és borsot elkeverjük a darált tökmagban.
  4. Ha a chia mag bezselésedett, akkor a tökmag keverékbe adjuk, és jól elkeverjük. Ha szükséges, még 1-2 ek. vizet adhatunk hozzá, hogy sűrű massza legyen.
  5. A sütőt 150 Celsius fokra előmelegítjük.
  6. Két sütőpapír között kinyújtjuk a masszát 2-3 mm vastagra. Téglalap alakra formáljuk, vagyis a kilógó részeket felkaparjuk, és a hiányos szélekre illesztjük, és elegyengetjük.
  7. A felső sütőpapírt lehúzzuk, az alsó sütőpapírt a kinyújtott masszával együtt egy nagy tepsire húzzuk, és 1 óra alatt kisütjük.
  8. Még melegen egy deszkára fordítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk.
  9. Éles késsel 20 kockára vágjuk, míg meleg.
  10. Hagyjuk teljesen kihűlni, és dobozban vagy letakarva tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x25
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 5697
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 20.

Ajánló

Mártogatónak, crisp helyett, feltördelve kruton helyett levesbe nagyon finom.

Receptkategóriák

Halvány zöld színű, fekete pöttyös rágcsálnivaló. Finom és laktató. Ebből nem kell egy egész zacskónyi, csak pár darab elég, hogy kibírjuk vacsiig.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...