Tojással töltött burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Samiya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
A főtt krumplihoz
A töltéshez
Összesen
392
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
A főtt krumplihoz
A töltéshez
Összesen
784
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 406 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2201.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 369 mg
-
Nátrium 1473 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 954.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 308 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 500 micro
Összesen
392
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.5 g
Zsír
-
Összesen 44.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 812 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4403.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 519 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 738 mg
-
Nátrium 2947 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1908.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 563 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 169 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 615 mg
-
Retinol - A vitamin: 560 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1001 micro
Összesen
784
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 87.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
37
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A főtt krumplihoz
- A krumplikat alaposan megmossuk, köménymagos és sós vízben héjastul megfőzzük. Nem kell megpucolni!
- Mindegyik tetejéről levágunk egy szeletkét, majd kiskanállal kivájuk a belsejét, hogy elférjen benne a tojás.
- A fészkekbe mogyorónyi vajat teszünk, megsózzuk, borsozzuk, és 1-1 kisebb, vékony szelet sajttal kibéleljük.
- Vastagon kivajazott tűzálló tálba vagy tepsibe helyezzük őket egymás mellé. Mindegyikbe beleütünk 1-1 tojást. A levágott burgonyaszeleteket meghámozzuk, és a többi krumpliforgáccsal együtt a burgonyák mellé, közé szórjuk. Ezt is megsózzuk, borsozzuk, kevés vajat morzsolunk rá.
- Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojás megkocsonyásodik. A sütési idő függ attól is, mekkorák a krumplik, mennyire főttek meg, és mekkora fészket vágtunk beléjük!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 174
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10681
- Feltöltés dátuma: 2012. október 24.
Ajánló
Megcsinálhatjuk akár megmaradt tojásfehérjével is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Samiya
66 recept
Különösebb sztorim ehhez nincsen, éhes voltam, és csinálni kellett valamit.:) Nagyon fincsi vacsora!