Tojásrántotta tejben-vajban
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.4 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 814.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 291 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 112.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 328 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 429 mg
-
Retinol - A vitamin: 326 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.4 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 814.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 291 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 112.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 328 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 429 mg
-
Retinol - A vitamin: 326 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 262 micro
Elkészítés
- Egy serpenyőben vajat forrósítunk.
- A tejet és a tojásokat egy tálba öntjük, majd lazán felverjük. Nem kell, hogy teljesen egyenletes és habos legyen! Elég, ha nagyjából összekeveredtek. (Én rendszerint zabtejet használok, de minden -nem édes- magtej is megfelel.)
- Sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósodott vajra öntjük. Innen már minden a szokásos kerékvágás: Megvárjuk, míg egy kicsit letapad, majd egy fakanállal középre húzogatjuk a részeket, át is fordíthatjuk, ahogy tetszik.
- Forrón tálaljuk!
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 18135
- Feltöltés dátuma: 2017. április 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rántottát sütni mindenki tud! Vagy mégsem? Nem túlzás, ha azt mondom; évekig kutattam a tökéletes rántotta receptjét. A selymesen lágy, mégsem nyers rántotta a befutó nálam. Éppen ezért tartom ezt az elkészítési módot a legjobbnak, mert puha és lágy marad a tojás, mégis biztosak lehetünk benne, hogy mindenhol átsült. Tapasztalatom szerint a legtöbben elrontják; vagy nyers és folyós, vagy pirult, rágós lesz a végeredmény... Pedig tökéletes rántottát készíteni nem nehéz, a titok a hozzáadott tejben van, no meg abban,hogy nem olajon, hanem vajon készül! Fontos a minőség is: háztáji tojás, tej és vaj a legjobb választás, de ezekhez én sem jutok hozzá, ezért igyekszem a legjobb (termelői, bio) minőséget választani a boltban. Ez egy alaprecept, természetesen lehet, sőt, érdemes variálni! A vajon lepirított gomba például isteni! ;)