r
Nosalty Logó

Tojásos nokedli spenótosan

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dacota
Tojásos nokedli spenótosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 592 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2370 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1225.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1519 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3738 micro
Összesen 592 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4902.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    2904 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1049 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    524 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    1058 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6076 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14950 micro
Összesen 2370 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1377 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot megmossuk, és egy nagy serpenyőben megfonnyasztjuk. Leöntjük a levét, nehogy keserű legyen. Botmixerrel pürésítjük.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, 3 tojást és a kihűlt spenótpürét. Adunk hozzá 1-1,5 dl vizet, és jól összekeverjük.
  3. Lobogó sós vízbe szaggatjuk nokedliszaggatóval vagy deszkáról. Ügyeljünk, hogy kis adagokban dolgozzunk, különben összeragad!
  4. Ha kész, leszűrjük, és vastag falú serpenyőbe tesszük. Locsolhatunk rá egy kis olvasztott libazsírt vagy vajat.
  5. Ha az összes nokedli elkészült, kis lángon átmelegítjük, ügyelve, hogy ne száradjon ki. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kis zsiradékot.
  6. A maradék tojásokat felverjük, és a nokedlire öntjük, kis lángon átforgatjuk. Nem sütjük tovább 2 percnél!
  7. Elzárjuk a gázt, lehúzzuk az edényt, és lefedve 5 percig pihentetjük. Ennyi idő alatt megszilárdul a tojás, mégis szép krémes marad, nem szárad ki. Azonnal tálaljuk!
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 669
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 33208
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a tavasz, itt a tojásos nokedli. Most spenóttal turbóztam fel, hogy még szezonálisabb legyen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...