Tojásos nokedli spenótosan
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
592
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
2370
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 21.7 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1225.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 726 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 126.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 262 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 264 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1519 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3738 micro
Összesen
592
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 87 g
Zsír
-
Összesen 81.5 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4902.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 241 mg
-
Kálcium 361 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 1156 mg
-
Nátrium 2904 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 311.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 504.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1049 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 524 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 473 micro
-
Kolin: 1058 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6076 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14950 micro
Összesen
2370
kcal
- 9% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 451.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 267 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 559 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1377 micro
Összesen
218
kcal
Elkészítés
- A spenótot megmossuk, és egy nagy serpenyőben megfonnyasztjuk. Leöntjük a levét, nehogy keserű legyen. Botmixerrel pürésítjük.
- A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, 3 tojást és a kihűlt spenótpürét. Adunk hozzá 1-1,5 dl vizet, és jól összekeverjük.
- Lobogó sós vízbe szaggatjuk nokedliszaggatóval vagy deszkáról. Ügyeljünk, hogy kis adagokban dolgozzunk, különben összeragad!
- Ha kész, leszűrjük, és vastag falú serpenyőbe tesszük. Locsolhatunk rá egy kis olvasztott libazsírt vagy vajat.
- Ha az összes nokedli elkészült, kis lángon átmelegítjük, ügyelve, hogy ne száradjon ki. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kis zsiradékot.
- A maradék tojásokat felverjük, és a nokedlire öntjük, kis lángon átforgatjuk. Nem sütjük tovább 2 percnél!
- Elzárjuk a gázt, lehúzzuk az edényt, és lefedve 5 percig pihentetjük. Ennyi idő alatt megszilárdul a tojás, mégis szép krémes marad, nem szárad ki. Azonnal tálaljuk!
- Sütés ideje: 2 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 669
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 33208
- Feltöltés dátuma: 2015. április 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Itt a tavasz, itt a tojásos nokedli. Most spenóttal turbóztam fel, hogy még szezonálisabb legyen.