r
Nosalty Logó

Tojásos nokedli Katrin konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Katrin
Tojásos nokedli Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A nokedli tészta elkészítése

A tojás rásütése

Összesen 653 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A nokedli tészta elkészítése

A tojás rásütése

Összesen 2611 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A nokedli tészta elkészítése

A tojás rásütése

Összesen 188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1723.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 653 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6895.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1115 mg
  • Nátrium
    5093 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    780.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1551 micro
Összesen 2611 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A nokedli tészta elkészítése

A tojás rásütése

Elkészítés

A nokedli tészta elkészítése

  1. A lisztet, 1 mokkáskanál sót, 1 db tojást összekeverjük kb. 4-5 dl vízzel, majd a forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk nokedliszaggatóval.
  2. A só másik felét pedig a forrásban lévő vízbe szórjuk. Természetesen közben kevergetjük, nehogy leragadjon, s mind megfőjön.
  3. Amikor a nokedlik megfőttek, feljöttek a víz tetejére (kb. 15 perc alatt elkészülnek), akkor szűrőbe tesszük, s lecsöpögtetjük róla a vizet.

A tojás rásütése

  1. Egy lábosba öntjük az étolajat, felmelegítjük.
  2. Közben az 5 db tojást felverjük villával, beleszórunk 1 mokkáskanál sót, majd az étolajra öntjük, s fakanál segítségével kevergetjük.
  3. Amikor kb. félig megsült, akkor ráöntjük a lecsepegtetett nokedlit, s addig keverjük, amíg teljesen rásül a tojás a nokedlira.
  4. Utána már tálalhatjuk is!!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 12278
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 09.

Ajánló

Tartalmasabb leves után finom sós tésztaétel, főleg salátával...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tojásos nokedlit szeretjük, de főleg ilyenkor, amikor már van friss fejes saláta hozzá.

Hozzávalók

A nokedli tészta elkészítése

A tojás rásütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...