r
Nosalty Logó

Tojásos nokedli 4.- libazsírral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Tojásos nokedli 4.- libazsírral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A nokedli tésztához

A kész tojásos nokedlihez, személyenként

Összesen 785 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A nokedli tésztához

A kész tojásos nokedlihez, személyenként

Összesen 4704 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A nokedli tésztához

A kész tojásos nokedlihez, személyenként

Összesen 237 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1733.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 785 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    146.3 g

Zsír

  • Összesen
    105.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10398.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    444 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1766 mg
  • Nátrium
    7504 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    766.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    1103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1885 micro
Összesen 4704 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A nokedli tésztához

A kész tojásos nokedlihez, személyenként

Elkészítés

A nokedli tésztához

  1. Nokedlitésztát készítünk: a lisztbe ütjük a tojásokat, beletesszük a szobahőrmérsékletű,puha libazsírt,sózzuk.
  2. Hozzáadagolunk apránként kb. fél litervizetés addig dolgozzuk, amíg egynemű nem lesz.
  3. Fazékban vizet forralunk. Ebbe nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát apránként, szűrővel kiszedjük, egy nagyobb lábasba rakosgatjuk, majd amíg meleg, erre isrácsurgatunk 2 ek olvasztott zsírt és jól összerázzuk.
  4. 2 tojást fejenként leütünk, elkeverünk benne fejenként 1 ek tejfölt és 1 kk sót.
  5. A nokedlit felforrósítjuk - mindig csak annyit, amennyit egyszerre megeszünk - és ráöntjük a tojást.
  6. Addig forgatjuk állandóan figyelve, közepes lángon, amíg a tojás krémesre sül a külsején.
  7. Azonnal tálaljuk, a hagyományos vizes-ecetes fejessalátával.
  • Receptkönyvben: 366
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 44399
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 12.

Ajánló

A klasszikus vizes-ecetes fejessaláta levelekkel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megjelentek az első hatalmas szabadföldi saláták. Amikor meglátom őket, Pavlovi-reflexszerűen a tojásos nokedli ugrik be - és onnantól nem is tudok másra gondolni. Ez felettébb bosszantó, mert nagyon utálok nokedlit csinálni. Aprócska háztartásom felszerelése közben vettem egy nokedliszaggatót. Nagyon jónak tűnt, mostanra azonban kiismertem a kis szenyát és bizony gyatra egy konstrukció. Már megvan a következő áldozat, azzal álom nokedlit szaggatni, azt mondják. És mivel továbbra sem veszem meg a hűtőpultban figyelő késznokedlit, ezért 40 fok ide vagy oda, bizony nekiálltam. Nekiálltam, hogy tojásos nokedlit csináljak a salátához. Nem ám fordítva... És ha már nekiállok, megint csak úgy csináljuk, ahogy réges-régen nagyiék. Zsírral. Finom, lesz, rezgős, csak úgy csúszik le az ember torkán, és eszembe jutnak a kacsáink még régen otthon, Magyarországon, akik közelharcot vívtak a megmaradt, már nem épp friss nokedliszemekért és egymást kergetve rohanták körbe egy-egy szemmel az udvart. Emlékszem, egyszer átjött hozzánk a szomszéd egy nagy tál nokedlivel, ami egy bográcsozásból maradt meg. Azt mondta, a kacsáknak adná. Ki is öntöttük a földre, majd a jószágok rárepültek. Az egyikük felfészkelte magá a nokedli hegy tetejére, és önfeledten túrta a csőrével a szemeket. Nem sokkal azután, hogy kiöntöttük nekik, már egy szem sem volt belőle. A kacsák a végelgyengülés határán kifeküdve szuszogtak a fűben. Az egyik a szárnyát lógatta, a másik a lábát csúsztatta hátra. Muszáj volt lazítaniuk, hiába, nagy meló volt. És csak szuszogtak. Néha elhangzott egy gyengécske "Háp...", de inkább nyöszörgés volt. Igen, a kacsák szeretik a nokedlit. Hát, most se kacsa, se udvar- de legalább van saláta. Így készült az én tojásos nokedlim. Úgy, ahogyan mi esszük otthon. 

Hozzávalók

A nokedli tésztához

A kész tojásos nokedlihez, személyenként

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...