r
Nosalty Logó

Tojásos lecsó ódry konyhájából

ódry
Tojásos lecsó ódry konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

287
Kalória
13.8g
Fehérje
26.3g
Szénhidrát
15.3g
Zsír
537.4g
Víz
277.2g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
14.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 572 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 43 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    537.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    307 micro
  • β-karotin
    1554 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    6947 micro
  • Lut-zea
    1260 micro
Összesen 287 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1167.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1074.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    350 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    614 micro
  • β-karotin
    3108 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    2520 micro
Összesen 572 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1069 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 43 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát felkarikázzuk,és 1-2 kanál zsíron félig megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, kissé megsózzuk,és fedő alatt tovább pároljuk.
  3. Ha megpuhult, belerakjuk a feldarabolt paradicsomot,megborsozzuk.
  4. A végén ráütünk két tojást, és még utánsózunk.
  5. Díszítésként szórhatunk rá felkarikázott újhagymát és ízlés szerint erős paprikát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

A kevesebb néha több - nekünk ez a lecsó-változat lett a kedvenc, a nyári esték elengedhetetlen szereplője.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...