r
Nosalty Logó

Tojásmártásos csirkemell karfiollal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Tojásmártásos csirkemell karfiollal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1230 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 309 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    751 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3341.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    937 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    888 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 1230 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb tepsit kikenünk margarinnal.
  2. A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, kikloffoljuk. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben majdnem puhára főzzük.
  4. A tejfölt egy edényben elkavarjuk a tojásokkal, picit megsózzuk, borsozzuk, és belereszeljük a sajtot. Jól elkavarjuk.
  5. A csirkeszeleteket a tepsibe fektetjük, és elosztjuk rajtuk a karfiolt.
  6. A szószból egyenlően kanalazunk a karfiolos húsokra.
  7. Mindegyik halomra szórunk egy kis szárított petrezselymet.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük. Először fedő (alufólia) alatt, majd mikor a csirke már puha, pirítjuk a tetejét fedő nélkül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 252
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10139
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásmártásos csirkemell karfiollal
Andi80_ 380 recept

Ezt a típusú ételt besamellel szoktam készíteni, de amióta fehér lisztet nem ehetek, ki kellett találnom egy másik megoldást. Ez a tojásos szósz egész jól "bejött". Akik nem diétáznak, nyugodtan fogyaszthatják krumplipürével, rizzsel. Diétásoknak egy könnyű kis saláta, esetleg csemegeuborka ajánlott. Vizet nem szükséges önteni a hús alá, mert a szószban van annyi nedvesség, amiben megpuhul a husi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...