r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös-kakaós piskótatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Tojáslikőrös-kakaós piskótatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 506 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 4047 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 292 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 506 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    151.5 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4694.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1034 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1835 mg
  • Nátrium
    1506 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512 g
  • Cukor
    380 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 4047 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukrokkal, 30 gramm vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. Majd beleforgatjuk óvatosan a tojásfehérjehabot.
  2. Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Tűpróba! A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krémhez

  1. Az 5 dl habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A zselatinlapokat (8db-ot) hideg vízbe áztatjuk.
  2. 1,5 dl tojáslikőrt megmelegítünk, és a kicsavart zselatinlapokat feloldjuk benne. Hozzákeverünk 1-2 evőkanál tejszínhabot, majd beleforgatjuk a többi tejszínbe.
  3. Ha dermedni kezd a krém, akkor a piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bevonjuk. Keveset a krémből a díszítésre félreteszünk.
  4. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.

Tetejére

  1. 3 db zselatinlapot hideg vízben áztatjuk, a maradék krémmel a tortára körben rózsákat nyomunk.
  2. Megmelegítjük a tojáslikőrt a vaníliás cukorral, és a kicsavart zselatinlapot feloldjuk benne. Ha elkezd a zselatinos tojáslikőr dermedni (5-10 perc), akkor a torta közepétől elosztjuk a torta tetején. Hűtőbe tesszük.
  3. Ha megdermedt a tojáslikőrös zselatin a torta tetején, akkor a csokoládét felolvasztjuk, és a torta tetején köröket, mintákat rajzolva díszítjük. Visszatesszük egy éjszakára legalább.
  4. Szeletelve tálaljuk, ezt a nagyon finom, könnyed tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1681
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojáslikőrös-kakaós piskótatorta
Gonoszka1 428 recept

Ezt a tortát Eszti keresztlányomék húsvéti szokásos látogatására készítettem hétfőre. Az alapreceptet a Tina magazin húsvéti számában találtam. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 312 kalória van.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...