Tojáslikőrös-kakaós piskótatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskótához
-
21g tojás26 kcal
-
16g cukor60 kcal
-
5 kcal
-
11g finomliszt39 kcal
-
7 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g vaj9 kcal
-
0g víz0 kcal
Krémhez
-
19g tojáslikőr63 kcal
-
157 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
-
11g porcukor41 kcal
Tetejére
-
19g tojáslikőr63 kcal
-
1g lapzselatin3 kcal
-
4g étcsokoládé20 kcal
-
5 kcal
Összesen
506
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
85g finomliszt309 kcal
-
57 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
3g víz0 kcal
Krémhez
-
150g tojáslikőr504 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
16g lapzselatin56 kcal
-
85g porcukor329 kcal
Tetejére
-
150g tojáslikőr504 kcal
-
6g lapzselatin21 kcal
-
30g étcsokoládé164 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
4047
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskótához
-
11.9g tojás15 kcal
-
9g cukor35 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
6.2g finomliszt22 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.2g víz0 kcal
Krémhez
-
10.9g tojáslikőr36 kcal
-
36.2g növényi habtejszín91 kcal
-
1.2g lapzselatin4 kcal
-
6.2g porcukor24 kcal
Tetejére
-
10.9g tojáslikőr36 kcal
-
0.4g lapzselatin2 kcal
-
2.2g étcsokoládé12 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
Összesen
292
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 586.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
506
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 68.1 g
Zsír
-
Összesen 151.5 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 574 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4694.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 1034 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 219 mg
-
Foszfor 1835 mg
-
Nátrium 1506 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 512 g
-
Cukor 380 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 219.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 443 mg
-
Retinol - A vitamin: 299 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 764 micro
Összesen
4047
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
292
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
12.5 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2.5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
1 dkg vaj
-
3 ml víz
Krémhez
-
1.5 dl tojáslikőr
-
8 db lapzselatin
-
8.5 dkg porcukor
Tetejére
-
1.5 dl tojáslikőr
-
3 db lapzselatin
-
3 dkg étcsokoládé
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Piskótához
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukrokkal, 30 gramm vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. Majd beleforgatjuk óvatosan a tojásfehérjehabot.
- Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Tűpróba! A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.
Krémhez
- Az 5 dl habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A zselatinlapokat (8db-ot) hideg vízbe áztatjuk.
- 1,5 dl tojáslikőrt megmelegítünk, és a kicsavart zselatinlapokat feloldjuk benne. Hozzákeverünk 1-2 evőkanál tejszínhabot, majd beleforgatjuk a többi tejszínbe.
- Ha dermedni kezd a krém, akkor a piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bevonjuk. Keveset a krémből a díszítésre félreteszünk.
- Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Tetejére
- 3 db zselatinlapot hideg vízben áztatjuk, a maradék krémmel a tortára körben rózsákat nyomunk.
- Megmelegítjük a tojáslikőrt a vaníliás cukorral, és a kicsavart zselatinlapot feloldjuk benne. Ha elkezd a zselatinos tojáslikőr dermedni (5-10 perc), akkor a torta közepétől elosztjuk a torta tetején. Hűtőbe tesszük.
- Ha megdermedt a tojáslikőrös zselatin a torta tetején, akkor a csokoládét felolvasztjuk, és a torta tetején köröket, mintákat rajzolva díszítjük. Visszatesszük egy éjszakára legalább.
- Szeletelve tálaljuk, ezt a nagyon finom, könnyed tortát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1681
- Feltöltés dátuma: 2014. április 28.
Receptjellemzők
Gonoszka1
428 recept
Ezt a tortát Eszti keresztlányomék húsvéti szokásos látogatására készítettem hétfőre. Az alapreceptet a Tina magazin húsvéti számában találtam. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 312 kalória van.