r
Nosalty Logó

Tojásleves percek alatt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Iluska
Tojásleves percek alatt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 532 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 39 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    612.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 267 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    914 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1229.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1225.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1241 micro
Összesen 532 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 39 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat megmossuk. A zsírt felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és az egészben hagyott hagymát. Együtt pirítjuk zsemleszínűre. Belekeverjük a fűszerpaprikát, és azonnal felengedjük a vízzel.
  2. Belekeverjük az ételízesítőt, sót, köménymagot ízlés szerint. Mikor épp forrni kezdene, egy tálkában 2 felvert tojást a levesbe csorgatunk. A többit egészben, egyesével ütjük a levesbe. Lassú tűzön, kevergetés nélkül készre főzzük. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 496
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 43349
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 20.

Ajánló

Ha van maradék tojásunk, akkor azt is felhasználhatjuk!! Én ebből az ételízesítőből szoktam használni hozzá: Házi ételízesítő Iluskától Pár ételt ajánlanék mellé: Rántott-töltött pulykamellrolád Iluskától Májas töltelék csirkemellbőrben Fonott kolbászos-fetás tészta Zöldborsós csirkével töltött cannelloni tejszínben Párizsis csirkemellbe töltött kurkumás rizs Töltött-réteges tepsis pogácsa  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha egy jó, hamar elkészülő, meleg levesre vágyunk, készítsünk tojáslevest!!! Számtalanszor ebédeltünk már ilyen finomságot. Kedves férjecském még ecetet is szokott beletenni, ő így kedveli. A köménymagtól ne féljünk, az adja meg az ízét!!! :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...