Toffifee ihlette álomtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
32g tojás40 kcal
-
9g finomliszt32 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
3 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Csokoládéhab
-
3g tojássárgája11 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
1g víz0 kcal
-
7g étcsokoládé36 kcal
-
31 kcal
Vaníliás főzött krém
-
7g tojássárgája21 kcal
-
21g tej12 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
42 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
Trüffelkrém
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
17g főzőtejszín22 kcal
-
31 kcal
Ganache
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
17g főzőtejszín22 kcal
Karamell
Díszítés
-
8g törökmogyoró52 kcal
-
8g törökmogyoró52 kcal
Összesen
797
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
385g tojás484 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Csokoládéhab
-
40g tojássárgája129 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
8g víz0 kcal
-
80g étcsokoládé437 kcal
-
150g növényi habtejszín377 kcal
Vaníliás főzött krém
-
80g tojássárgája258 kcal
-
250g tej140 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
Trüffelkrém
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
150g növényi habtejszín377 kcal
Ganache
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
Karamell
Díszítés
-
100g törökmogyoró629 kcal
-
100g törökmogyoró629 kcal
Összesen
9582
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
12.6g tojás16 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
Csokoládéhab
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.3g víz0 kcal
-
2.6g étcsokoládé14 kcal
-
4.9g növényi habtejszín12 kcal
Vaníliás főzött krém
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
8.2g tej5 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
-
6.5g növényi habtejszín16 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
Trüffelkrém
-
6.5g étcsokoládé36 kcal
-
6.5g főzőtejszín9 kcal
-
4.9g növényi habtejszín12 kcal
Ganache
-
6.5g étcsokoládé36 kcal
-
6.5g főzőtejszín9 kcal
Karamell
Díszítés
-
3.3g törökmogyoró21 kcal
-
3.3g törökmogyoró21 kcal
Összesen
313
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 53.2 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 273 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 927.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 384 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 66.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
797
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 169.9 g
Zsír
-
Összesen 638.3 g
-
Telített zsírsav 343 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 221 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 3275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11126.2 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 274 mg
-
Kálcium 2600 mg
-
Vas 59 mg
-
Magnézium 1154 mg
-
Foszfor 4609 mg
-
Nátrium 2365 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 33 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 815.5 g
-
Cukor 585 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 797.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2573 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 587 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 568 micro
-
Kolin: 2242 mg
-
Retinol - A vitamin: 2518 micro
-
α-karotin 83 micro
-
β-karotin 617 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3435 micro
Összesen
9582
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
313
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Piskóta
-
7 db tojás
-
7 evőkanál finomliszt
-
7 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
Csokoládéhab
-
2 db tojássárgája
-
1 ek cukor
-
1 ek víz
-
8 dkg étcsokoládé
Vaníliás főzött krém
-
4 db tojássárgája
-
2.5 dl tej
-
1 db vanília
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg cukor
-
12 dkg vaj
-
2 púpozott ek finomliszt
Trüffelkrém
-
20 dkg étcsokoládé
-
2 dl főzőtejszín
Ganache
-
20 dkg étcsokoládé
-
2 dl főzőtejszín
Karamell
Díszítés
Elkészítés
Piskóta
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A tojásokat szétválasztjuk.
- Elektromos habverővel a fehérjét habbá verjük, amikor már kezd szépen felverődni, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
- A habverő legalacsonyabb fokozatán, óvatosan, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a sütőporral elkevert lisztet úgy, hogy egy tojássárgája után egy kanál lisztet keverünk hozzá.
- Kivajazott, kilisztezett tortaformában hőlégkeverésen, 180 fokon sütjük kb. fél órán keresztül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha megsült, rácson hagyjuk kihűlni.
Csokoládéhab
- Az egész tojást és a két tojássárgáját elektromos habverővel elkeverjük kb. 1 percig, ez nem lesz nagyon habos, a homogén állag elérése a fő cél.
- Egy evőkanál cukrot egy evőkanál vízzel sűrűre főzünk 5 percen keresztül, amíg sűrű szirup lesz. Majd gyorsan, a tojásmasszához keverjük habverővel.
- Az étcsokoládét olvasszuk meg vízgőz felett. (Én mikróban szoktam, de nem minden mikró alkalmas rá, ezért nem ajánlom.)
- Verjük habbá a hideg cukrászhabot (hulala, cukrozott tejszín, bármi jó a többi krémhez is, csak legyen édesített! ha biztosra szeretnénk menni, lehet egy csomag habfixálót adni hozzájuk, én nem szoktam), és keverjük össze a tojásos masszával és az olvasztott csokoládéval.
- Készen is van az egyik réteg krém! Tegyük félre a hűtőbe.
Vaníliás főzött krém
- Keverjük el a tojások sárgáját a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral, 2 evőkanál liszttel. Tehetünk bele egész vaníliarudat is, amit a végén kiveszünk. Főzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt, elektromos habverővel keverjük hozzá a vajat. Tegyük hűtőbe.
- Verjük habbá a hideg cukrászhabot, és alacsony fokozaton keverjük össze a főzött krémmel.
- Ez a krém is elkészült! Tegyük hűtőbe.
Trüffelkrém
- A trüffelkrémhez gőz felett olvasszuk meg a csokoládét, keverjük el a kézmeleg tejszínnel, majd hagyjuk hűlni.
- Verjük habbá a cukrászhabot, és keverjük el a csokoládés masszával.
- Tegyük hűtőbe.
Ganache
- Olvasszuk meg gőz felett a csokoládét, majd adjuk hozzá a kézmeleg tejszínt, keverjük el alaposan.
Karamell
- Karamellizáljuk a cukrot, majd adjuk hozzá a vizet, és főzzük sűrűre kb. 5-10 perc alatt.
- Ez után hagyjuk hűlni 10 percet, és keverjük el benne a vajat.
Díszítés
- A piskótát vágjuk el 3 felé.
- Az alsó piskótára vigyük fel a csokoládéhab réteget.
- Tegyük a rétegre a következő piskótaszeletet, és kenjük rá a vaníliás krémet.
- Jöhet az utolsó piskótaréteg. Ezután a trüffelkrémmel vonjuk be az egész tortát.
- A torta szélét díszítsük pirított, tört mogyoróval.
- Ezután a karamellt töltsük uzsonnás zacskóba, és a zacskó sarkára vágjunk 1 centis lyukat. Ebből nyomjuk ki a karamellt a torta felső részének szélére, körbe, cikk-cakk mintában, ami emiatt szép lassan, fordított u alakban folyik le a torta oldalán.
- A ganache-t a torta közepére kör alakban vigyük fel, ezzel idézve a toffifee külsejét. Végül egész pirított mogyoróval szórjuk meg a ganache-t.
- A torta elkészült. Legalább egy órára tegyük hűtőbe, mielőtt felvágjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 659
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 209943
- Feltöltés dátuma: 2016. június 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A bátyám gyerekkori nagy kedvence a toffifee. A születésnapjára szívemet-lelkemet (és sok finomságot) beleadva megsütöttem az ő tortáját, amelynek ízvilágát az említett édesség ihlette.