r
Nosalty Logó

Thai vörös currys csirkeleves rizstésztával

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Thai vörös currys csirkeleves rizstésztával
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A díszítéshez

475
Kalória
31.2g
Fehérje
42.3g
Szénhidrátok
19.3g
Zsír
205.4g
Víz
85.2g
Koleszterin
2.2g
Rost
4.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A díszítéshez

Összesen 475 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A díszítéshez

Összesen 2853 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A díszítéshez

Összesen 112 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1169.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    205.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    817 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 475 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187 g

Zsír

  • Összesen
    116.1 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7016 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    2399 mg
  • Nátrium
    3575 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1232.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    331 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    4903 micro
  • β-crypt
    985 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1615 micro
Összesen 2853 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy nagy vastag talpú vagy vasból készült edényben melegítsünk kókuszolajat. Sózzuk be a csirkemelleket, majd tegyük az edénybe, és pirítsuk mindkét oldalukon aranybarnára, ez kb. 2-3 perc/oldal. Ha kész, vegyük ki, és tegyük félre egy tálra pihenni.
  2. Reszeljük az edénybe a fokhagymát és a gyömbért, pirítsuk, míg az illatuk elér az orrunkig. Kanalazzuk rá a curryt, ezt is pirítsuk picit meg. Dobjuk rá a kockázott kaliforniai paprikát és az aprított vöröshagymát. Pároljuk üvegesre a hagymát, közben keverjük meg időnként, hogy minden megpuhuljon.
  3. Ekkor öntsük és keverjük hozzá az alaplevet és a kókusztejet úgy, hogy az edény aljára pirult részeket is szedjük fel vele.
  4. Tegyük vissza a csirkemellet, forraljuk fel a levest, majd vegyük alacsonyra a lángot, hogy csak gyöngyözzön a lé. Keverjük közben néha, ameddig tényleg lenyugszik a forrási folyamat, majd főzzük úgy 10 percig.
  5. Utána mehet bele a rizstészta, a halszósz, a barna cukor. Ezekkel együtt főzzük meg a tésztát, ez kb. 5 perc.
  6. Vegyük le az edényt a tűzről, kóstoljuk meg a levest, ha kell, fűszerezzük még.
  7. Tálaljuk azonnal: a csirkemelleket vágjuk csíkokba, szedjünk mellé tésztát, és merjük rá a levest. Díszítésként és ízesítőként szórjunk karikázott újhagymát és aprított koriandert rá. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Amikor már minden leves unalmasnak tűnik számodra, akkor próbáld ki a thai vörös currys csirkelevest. Tényleg nem kell hozzá olyan sok alapanyag, mint más távol-keleti ételhez. Egyedül a vörös curry az, amit ha nem tartasz otthon nagy mennyiségben, akkor icipici utánjárással be kell szerezzél. Gyorsan, fél órán belül el tudod készíteni, és eszméletlen újdonsággal hat majd rád. A lényeg, hogy azonnal tálald, mert a rizstészta frissen jó, ha túlszívja magát a lével, akkor kására puhul, és akkor már senki nem fogja megenni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almaleves

Ha szeretitek a gyümölcsből készült leveseket, akkor az őszi-téli időszak beköszöntével ez a tejszínes almaleves remek választás lehet, ha bő fél óra alatt készítenétek valami ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!