r
Nosalty Logó

Thai vörös currys csirkeleves rizstésztával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Thai vörös currys csirkeleves rizstésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A díszítéshez

Összesen 475 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A díszítéshez

Összesen 2853 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A díszítéshez

Összesen 112 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1169.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    817 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 475 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187 g

Zsír

  • Összesen
    116.1 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7016 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    2399 mg
  • Nátrium
    3575 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1232.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    331 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    4903 micro
  • β-crypt
    985 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1615 micro
Összesen 2853 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A díszítéshez

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy nagy vastag talpú vagy vasból készült edényben melegítsünk kókuszolajat. Sózzuk be a csirkemelleket, majd tegyük az edénybe, és pirítsuk mindkét oldalukon aranybarnára, ez kb. 2-3 perc/oldal. Ha kész, vegyük ki, és tegyük félre egy tálra pihenni.
  2. Reszeljük az edénybe a fokhagymát és a gyömbért, pirítsuk, míg az illatuk elér az orrunkig. Kanalazzuk rá a curryt, ezt is pirítsuk picit meg. Dobjuk rá a kockázott kaliforniai paprikát és az aprított vöröshagymát. Pároljuk üvegesre a hagymát, közben keverjük meg időnként, hogy minden megpuhuljon.
  3. Ekkor öntsük és keverjük hozzá az alaplevet és a kókusztejet úgy, hogy az edény aljára pirult részeket is szedjük fel vele.
  4. Tegyük vissza a csirkemellet, forraljuk fel a levest, majd vegyük alacsonyra a lángot, hogy csak gyöngyözzön a lé. Keverjük közben néha, ameddig tényleg lenyugszik a forrási folyamat, majd főzzük úgy 10 percig.
  5. Utána mehet bele a rizstészta, a halszósz, a barna cukor. Ezekkel együtt főzzük meg a tésztát, ez kb. 5 perc.
  6. Vegyük le az edényt a tűzről, kóstoljuk meg a levest, ha kell, fűszerezzük még.
  7. Tálaljuk azonnal: a csirkemelleket vágjuk csíkokba, szedjünk mellé tésztát, és merjük rá a levest. Díszítésként és ízesítőként szórjunk karikázott újhagymát és aprított koriandert rá. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 426
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 21716
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 15.

Ajánló

Többféle tésztával is kipróbálhatod, de leginkább a cérnametélt vékonyságú rizstészta illik hozzá. Korianderrel és ami nekem pont nem volt, egy kis limelével dobhatod fel. Csirke helyett garnélával is nagyszerű lehet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor már minden leves unalmasnak tűnik számodra, akkor próbáld ki a thai vörös currys csirkelevest. Tényleg nem kell hozzá olyan sok alapanyag, mint más távol-keleti ételhez. Egyedül a vörös curry az, amit ha nem tartasz otthon nagy mennyiségben, akkor icipici utánjárással be kell szerezzél. Gyorsan, fél órán belül el tudod készíteni, és eszméletlen újdonsággal hat majd rád. A lényeg, hogy azonnal tálald, mert a rizstészta frissen jó, ha túlszívja magát a lével, akkor kására puhul, és akkor már senki nem fogja megenni.

Hozzávalók

A leveshez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...