r
Nosalty Logó

Tésztasaláta sült zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Tésztasaláta sült zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a zöldségek sütéséhez

az öntethez

az összeállításhoz

Összesen 514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a zöldségek sütéséhez

az öntethez

az összeállításhoz

Összesen 3088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a zöldségek sütéséhez

az öntethez

az összeállításhoz

Összesen 148 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    984 micro
  • β-crypt
    206 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    148.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5721.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1516 mg
  • Nátrium
    2786 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.2 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    984.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    673 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    354 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    598 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1314 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    5903 micro
  • β-crypt
    1239 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5652 micro
Összesen 3088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

a zöldségek sütéséhez

az öntethez

az összeállításhoz

Elkészítés

a zöldségek sütéséhez

  1. Egy nagy sütőlemezt olajozzunk ki. Rakjuk rá a kukoricát, a paprikát meg a spárgát. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Forró sütőben 15-20 percig sütjük.
  3. A paprikát egy tálba rakjuk, lefóliázzuk. Amikor kihűlt lehúzzuk a héjat, és kicsumázzuk. Ujjnyi csíkokra vágjuk. (Nekem mini paprikák voltak itthon, annak olyan gyenge volt a héja, hogy nem kellett megpucoljam.)
  4. A spárgát 2-3 cm hosszú darabokra vágjuk. A kukoricát az oldalára fektetjük, és levágjuk a szemeket a csövéről.
  5. A zöldségek fűszeres olaját tegyük félre a tésztához.

az öntethez

  1. Egy kis tálban a citromlevet keverjük el a mézzel, illetve az apróra vágott petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk. Habverővel folyamatosan, gyorsan keverve csurgassuk hozza az olajat.

az összeállításhoz

  1. A tésztát főzzük ki a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrjük le, de ne öblítsük le hideg vízzel. Öntsük rá a zöldségek sütéséből visszamaradt fűszeres olajat. Keverjük össze alaposan egy nagy tálban.
  2. Adjuk hozzá a zöldségeket, a kockára vágott hagymát, végül az öntetet. Forgassuk össze alaposan. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
  3. Morzsoljuk rá a feta sajtot. Lefóliázva tegyük a hűtőbe minimum 2 órára.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7108
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy főzős csatornán nézelődve akadt meg a szemem ezen a finomságon. Az alapanyagokat át kellett variálnom, mert nem találtam lima babot a boltban, ezert én spárgát raktam inkább bele. Sütés után a zöldségek édeskések lesznek, ezt próbáltam ellensúlyozni a sós feta sajttal. A lila hagyma pedig frissességet és roppanósságot kölcsönzött a salátának.

Hozzávalók

a zöldségek sütéséhez

az öntethez

az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...