r
Nosalty Logó

Tésztasaláta sült zöldségekkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
witch
Tésztasaláta sült zöldségekkel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

a zöldségek sütéséhez

az öntethez

az összeállításhoz

514
Kalória
13.4g
Fehérje
62.9g
Szénhidrátok
24.8g
Zsír
164.1g
Víz
14.8g
Koleszterin
5.1g
Rost
11.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a zöldségek sütéséhez

az öntethez

az összeállításhoz

Összesen 514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a zöldségek sütéséhez

az öntethez

az összeállításhoz

Összesen 3088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a zöldségek sütéséhez

az öntethez

az összeállításhoz

Összesen 148 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    984 micro
  • β-crypt
    206 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    148.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5721.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1516 mg
  • Nátrium
    2786 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.2 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    984.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    673 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    354 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    598 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1314 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    5903 micro
  • β-crypt
    1239 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5652 micro
Összesen 3088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

a zöldségek sütéséhez

  1. Egy nagy sütőlemezt olajozzunk ki. Rakjuk rá a kukoricát, a paprikát meg a spárgát. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Forró sütőben 15-20 percig sütjük.
  3. A paprikát egy tálba rakjuk, lefóliázzuk. Amikor kihűlt lehúzzuk a héjat, és kicsumázzuk. Ujjnyi csíkokra vágjuk. (Nekem mini paprikák voltak itthon, annak olyan gyenge volt a héja, hogy nem kellett megpucoljam.)
  4. A spárgát 2-3 cm hosszú darabokra vágjuk. A kukoricát az oldalára fektetjük, és levágjuk a szemeket a csövéről.
  5. A zöldségek fűszeres olaját tegyük félre a tésztához.

az öntethez

  1. Egy kis tálban a citromlevet keverjük el a mézzel, illetve az apróra vágott petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk. Habverővel folyamatosan, gyorsan keverve csurgassuk hozza az olajat.

az összeállításhoz

  1. A tésztát főzzük ki a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrjük le, de ne öblítsük le hideg vízzel. Öntsük rá a zöldségek sütéséből visszamaradt fűszeres olajat. Keverjük össze alaposan egy nagy tálban.
  2. Adjuk hozzá a zöldségeket, a kockára vágott hagymát, végül az öntetet. Forgassuk össze alaposan. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
  3. Morzsoljuk rá a feta sajtot. Lefóliázva tegyük a hűtőbe minimum 2 órára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Egy főzős csatornán nézelődve akadt meg a szemem ezen a finomságon. Az alapanyagokat át kellett variálnom, mert nem találtam lima babot a boltban, ezert én spárgát raktam inkább bele. Sütés után a zöldségek édeskések lesznek, ezt próbáltam ellensúlyozni a sós feta sajttal. A lila hagyma pedig frissességet és roppanósságot kölcsönzött a salátának.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!