Tésztasaláta sült zöldségekkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
a zöldségek sütéséhez
-
5g olívaolaj47 kcal
-
90g csöves kukorica39 kcal
-
8 kcal
-
83g zöldspárga12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
az öntethez
-
17g citromlé4 kcal
-
4g méz13 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
14g olívaolaj125 kcal
az összeállításhoz
-
58g fusilli tészta216 kcal
-
15g lilahagyma5 kcal
-
17g feta sajt44 kcal
Összesen
514
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
a zöldségek sütéséhez
-
32g olívaolaj283 kcal
-
540g csöves kukorica232 kcal
-
49 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
az öntethez
-
100g citromlé22 kcal
-
25g méz76 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
az összeállításhoz
-
350g fusilli tészta1299 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
Összesen
3088
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
a zöldségek sütéséhez
-
1.5g olívaolaj14 kcal
-
26g csöves kukorica11 kcal
-
2 kcal
-
24.1g zöldspárga3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
az öntethez
-
4.8g citromlé1 kcal
-
1.2g méz4 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4.1g olívaolaj36 kcal
az összeállításhoz
-
16.8g fusilli tészta62 kcal
-
4.3g lilahagyma2 kcal
-
4.8g feta sajt13 kcal
Összesen
148
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 953.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 253 mg
-
Nátrium 464 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 164.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 984 micro
-
β-crypt 206 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 942 micro
Összesen
514
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 80.2 g
Zsír
-
Összesen 148.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5721.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 247 mg
-
Kálcium 729 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 402 mg
-
Foszfor 1516 mg
-
Nátrium 2786 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 377.2 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 984.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 673 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 354 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 598 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1314 micro
-
Kolin: 211 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 112 micro
-
β-karotin 5903 micro
-
β-crypt 1239 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5652 micro
Összesen
3088
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 272 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
a zöldségek sütéséhez
-
4 ek olívaolaj
-
2 db csöves kukorica
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
50 dkg zöldspárga
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
az öntethez
-
1 dl citromlé
-
1 ek méz
-
0.5 csokor petrezselyem
-
1 kávéskanál só
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 dl olívaolaj
az összeállításhoz
-
35 dkg fusilli tészta
-
1 közepes db lilahagyma
-
10 dkg feta sajt
Elkészítés
a zöldségek sütéséhez
- Egy nagy sütőlemezt olajozzunk ki. Rakjuk rá a kukoricát, a paprikát meg a spárgát. Sózzuk, borsozzuk.
- Forró sütőben 15-20 percig sütjük.
- A paprikát egy tálba rakjuk, lefóliázzuk. Amikor kihűlt lehúzzuk a héjat, és kicsumázzuk. Ujjnyi csíkokra vágjuk. (Nekem mini paprikák voltak itthon, annak olyan gyenge volt a héja, hogy nem kellett megpucoljam.)
- A spárgát 2-3 cm hosszú darabokra vágjuk. A kukoricát az oldalára fektetjük, és levágjuk a szemeket a csövéről.
- A zöldségek fűszeres olaját tegyük félre a tésztához.
az öntethez
- Egy kis tálban a citromlevet keverjük el a mézzel, illetve az apróra vágott petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk. Habverővel folyamatosan, gyorsan keverve csurgassuk hozza az olajat.
az összeállításhoz
- A tésztát főzzük ki a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrjük le, de ne öblítsük le hideg vízzel. Öntsük rá a zöldségek sütéséből visszamaradt fűszeres olajat. Keverjük össze alaposan egy nagy tálban.
- Adjuk hozzá a zöldségeket, a kockára vágott hagymát, végül az öntetet. Forgassuk össze alaposan. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
- Morzsoljuk rá a feta sajtot. Lefóliázva tegyük a hűtőbe minimum 2 órára.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7098
- Feltöltés dátuma: 2017. június 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Egy főzős csatornán nézelődve akadt meg a szemem ezen a finomságon. Az alapanyagokat át kellett variálnom, mert nem találtam lima babot a boltban, ezert én spárgát raktam inkább bele. Sütés után a zöldségek édeskések lesznek, ezt próbáltam ellensúlyozni a sós feta sajttal. A lila hagyma pedig frissességet és roppanósságot kölcsönzött a salátának.