Tésztás csirke provence-i módra
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
aantee
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
250g csirke felsőcomb470 kcal
-
0 kcal
-
100g fusilli tészta371 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
25g tömlős krémsajt45 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1119
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
500g csirke felsőcomb939 kcal
-
0 kcal
-
200g fusilli tészta742 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
50g tömlős krémsajt90 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2238
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
52.2g csirke felsőcomb98 kcal
-
0 kcal
-
20.9g fusilli tészta77 kcal
-
20.9g tejföl41 kcal
-
5.2g tömlős krémsajt9 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
232
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.6 g
Zsír
-
Összesen 63.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 267 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1163.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 599 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 224.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
1119
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.2 g
Zsír
-
Összesen 126.8 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 535 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2327.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 1197 mg
-
Nátrium 418 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 448.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 346 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 499 micro
-
Kolin: 263 mg
-
Retinol - A vitamin: 340 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 503 micro
Összesen
2238
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
-
provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
-
2 dl tejföl
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A tésztát sós vízben a szokásos módon kifőzzük, de csak éppen roppanósra.
- A csirkecombokat megtisztítjuk, bedörzsöljük sóval és provence-i fűszerkeverékkel.
- A kifőzött tésztát összekeverjük a tejföllel és a sajttal, gazdagon fűszerezzük a provence-i fűszerkeverékkel és egy kis sóval.
- Egy edényt (én jénait) kikenünk egy kis olajjal, elegyengetjük benne a tésztát, a tetejére tesszük a combokat,és letakarva sütni kezdjük.
- Amikor a comb már puha, fedő, fólia nélkül sütjük tovább, míg meg nem pirulnak a combok és a tészta is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7767
- Feltöltés dátuma: 2013. március 21.
Ajánló
Ajánlott könnyű fehérborral hideg estéken.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
aantee
13 recept
Egyetemista korom találmánya, albérleti viszonylatok között is könnyű volt kivitelezni maradékokból és csirkecombból. A tészta magába szív valamennyit a hús szaftjából, és megpirul az edény falánál. Nekem nagy kedvencem ez az étel.