r
Nosalty Logó

Tésztás csirke provence-i módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
aantee
Tésztás csirke provence-i módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1119 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2238 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1119 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    126.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2327.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 2238 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben a szokásos módon kifőzzük, de csak éppen roppanósra.
  2. A csirkecombokat megtisztítjuk, bedörzsöljük sóval és provence-i fűszerkeverékkel.
  3. A kifőzött tésztát összekeverjük a tejföllel és a sajttal, gazdagon fűszerezzük a provence-i fűszerkeverékkel és egy kis sóval.
  4. Egy edényt (én jénait) kikenünk egy kis olajjal, elegyengetjük benne a tésztát, a tetejére tesszük a combokat,és letakarva sütni kezdjük.
  5. Amikor a comb már puha, fedő, fólia nélkül sütjük tovább, míg meg nem pirulnak a combok és a tészta is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7767
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Ajánló

Ajánlott könnyű fehérborral hideg estéken.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyetemista korom találmánya, albérleti viszonylatok között is könnyű volt kivitelezni maradékokból és csirkecombból. A tészta magába szív valamennyit a hús szaftjából, és megpirul az edény falánál. Nekem nagy kedvencem ez az étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...