r
Nosalty Logó

Tésztakrokodil

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Tésztakrokodil
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1124 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3373 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 247 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2364.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    1402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 1124 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    130.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7094.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1192 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1277 mg
  • Nátrium
    4206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    694 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    718 micro
Összesen 3373 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és duplájára kelesztjük. Egy tyúktojásnyit félreteszünk.
  2. A töltelékhez a hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk.
  3. A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk (nekem 3 kroki lett belőle). A téglalap hosszában, mindkét oldalon, 1/3-1/3 részt derelyevágóval bevágunk, 2,5 cm-enként srégen úgy, hogy középen 1/3 rész tészta végig egyben maradjon. Ezen a középső 1/3 részen mindhárom téglalapon elosztjuk a tölteléket. Először a nagyobbik részt hajtjuk egymásra, hogy hegyben végződjön (ez a feje). Sorban, felváltva jobbról-balról ráhajtogatjuk a tésztacsíkokat. A farok résznél már egyre vékonyítva tekerjük a tésztát. Elővesszük a félretett darabot, és egy fél cm átmérőjű tésztakígyót sodrunk egy kis részéből. A fej legfelső részén kialakítjuk az állatok szemöldökét (ez egy orr felé néző hármas). 3x2 db szilvamag formájú tésztadarab lesz a szemük. Egy-egy kis darab sodrott tésztát az orra hegyére teszünk orrlyuknak. 9 db 3 cm-es egyenlő szárú háromszöget nyújtunk, ezek lesznek a lábai. Egyik oldalukon, az egyik csúcs felé nézve, két bevágást ejtünk.
  4. A krokodil testét ráhelyezzük kikent sütőlapra félkörívben.
  5. A fejrésznél mindkét oldalra teszünk egy-egy lábacskát, egy darabot pedig az állat farka hegyétől 4-5 cm-re, a belső oldalához. A kis darabokat tojással ragasztjuk a törzshöz. Ollóval becsipkedjük a fejrészt mindkét oldalon, és a hátán is becsipkedjük a tésztát.
  6. Tojással lekenjük, és mehet a sütőbe, ahol szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 13659
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 17.

Ajánló

Elkészíthetitek az édes változatát is. Dió, mák, alma, túró stb.... A sós változatot gombás, zöldséges raguval, darálthúsos töltelékkel is készítettem már. Képes segítséget a www.kuharka.hu oldalon találtok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tésztakrokodil
Olaszné Anci 191 recept

Már régóta készítem a krokodilokat néha több, néha kevesebb sikerrel. Nem mindig sikerült egyformán! Először úgy belejöttem, hogy a szomszédoknak is krokodilt osztogattam, az egyik gyerekem a munkahelyére vitt, a másik az iskolába, a harmadik meg a receptjét kapta el ! A negyedik csak azért úszta meg a krokodil "osztást", mert nem élünk egy városban. A lényeg, hogy óriási sikere volt ! Most gondoltam csak arra, hogy megosszam a receptet veletek, hátha még van, aki nem ismeri.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...