r
Nosalty Logó

Tésztakrokodil

0,0

0 ÉRTÉKELÉS14 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Tésztakrokodil
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1124
Kalória
41.3g
Fehérje
137.1g
Szénhidrátok
43.4g
Zsír
107.5g
Víz
205.3g
Koleszterin
5.5g
Rost
6.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1124 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3373 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 247 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2364.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    1402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    107.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 1124 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    130.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7094.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1192 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1277 mg
  • Nátrium
    4206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    322.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    694 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    718 micro
Összesen 3373 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és duplájára kelesztjük. Egy tyúktojásnyit félreteszünk.
  2. A töltelékhez a hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk.
  3. A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk (nekem 3 kroki lett belőle). A téglalap hosszában, mindkét oldalon, 1/3-1/3 részt derelyevágóval bevágunk, 2,5 cm-enként srégen úgy, hogy középen 1/3 rész tészta végig egyben maradjon. Ezen a középső 1/3 részen mindhárom téglalapon elosztjuk a tölteléket. Először a nagyobbik részt hajtjuk egymásra, hogy hegyben végződjön (ez a feje). Sorban, felváltva jobbról-balról ráhajtogatjuk a tésztacsíkokat. A farok résznél már egyre vékonyítva tekerjük a tésztát. Elővesszük a félretett darabot, és egy fél cm átmérőjű tésztakígyót sodrunk egy kis részéből. A fej legfelső részén kialakítjuk az állatok szemöldökét (ez egy orr felé néző hármas). 3x2 db szilvamag formájú tésztadarab lesz a szemük. Egy-egy kis darab sodrott tésztát az orra hegyére teszünk orrlyuknak. 9 db 3 cm-es egyenlő szárú háromszöget nyújtunk, ezek lesznek a lábai. Egyik oldalukon, az egyik csúcs felé nézve, két bevágást ejtünk.
  4. A krokodil testét ráhelyezzük kikent sütőlapra félkörívben.
  5. A fejrésznél mindkét oldalra teszünk egy-egy lábacskát, egy darabot pedig az állat farka hegyétől 4-5 cm-re, a belső oldalához. A kis darabokat tojással ragasztjuk a törzshöz. Ollóval becsipkedjük a fejrészt mindkét oldalon, és a hátán is becsipkedjük a tésztát.
  6. Tojással lekenjük, és mehet a sütőbe, ahol szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Már régóta készítem a krokodilokat néha több, néha kevesebb sikerrel. Nem mindig sikerült egyformán! Először úgy belejöttem, hogy a szomszédoknak is krokodilt osztogattam, az egyik gyerekem a munkahelyére vitt, a másik az iskolába, a harmadik meg a receptjét kapta el ! A negyedik csak azért úszta meg a krokodil "osztást", mert nem élünk egy városban. A lényeg, hogy óriási sikere volt ! Most gondoltam csak arra, hogy megosszam a receptet veletek, hátha még van, aki nem ismeri.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!