r
Nosalty Logó

Tésztakabátba burkolt körte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tésztakabátba burkolt körte
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A körtéhez

A tésztához

Összesen 646 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A körtéhez

A tésztához

Összesen 3870 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A körtéhez

A tésztához

Összesen 206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 646 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    209 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1922 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.3 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1008.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 3870 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A körtéhez

A tésztához

Elkészítés

A körtéhez

  1. Egy nagyobb tálba szitáljuk a kimért mennyiségű lisztet. Hozzáadjuk a hideg vajat, melyet a kezünk közt a liszttel összemorzsoljuk. Ehhez keverjük a porcukrot, csipetnyi sót, és végül hozzáütjük a tojást. Az egész masszából egy jó kemény tésztát gyúrunk. Elég sokáig eltarthat, mivel az elején azt az érzést kelti, hogy szét fog esni.
  2. Frissentartó fóliába tesszük, gombócot formálunk belőle, és a hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára. Véleményem szerint 1 éjszaka lenne a legideálisabb, így ha időnk és kedvünk engedi, válasszuk ezt a verziót.
  3. Lisztezett deszkán kb. 3-5 mm vastagságra nyújtjuk. Igyekezzünk inkább hosszúra és vékonyra, mintsem kör alakúra nyújtani, így könnyebb dolgunk lesz.
  4. Egy kés vagy derelyevágó segítségével 1,5 ujjnyi vastagságú csíkot vágunk belőle. Ha rövid lenne egy csík, toldjunk össze két darabot.
  5. A körtét hámozzuk meg, de NE távolítsuk el a csumáját, így szebben mutat és enni is könnyebb.
  6. A meghámozott körtét betekerjük a tésztacsíkba. Ügyeljünk rá, hogy a tésztaszintek kissé fedjék egymást.
  7. Üssünk fel egy tojást, és kenjük meg a tésztát.
  8. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és aranybarnára sütjük.
  9. Durvára tört dióágyon szolgáljuk fel. Forrón a legfinomabb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1482
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 03.

Ajánló

Madárbegy salátaágyon tálalva és fogyasztva is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az a bizonyos nagypapi féle körte... látogatásom alkalmával meglepett az én drága nagypapim egy láda körtével, és bizony még mindig van belőle néhány szem, hát gondoltam használjuk ki. Ezúttal, az őszi hangulatnak engedve, kabátba bugyolálva, nehogy megfázzon a szegény.

Hozzávalók

A körtéhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...