Tésztakabátba burkolt körte
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
A körtéhez
A tésztához
-
25g vaj179 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
646
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
A körtéhez
A tésztához
-
150g vaj1076 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3870
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 34.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 168.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
646
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.5 g
Zsír
-
Összesen 209 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 503 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1922 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 324 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 340 mg
-
Foszfor 1001 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 470.3 g
-
Cukor 169 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 1008.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1115 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 298 micro
-
Kolin: 304 mg
-
Retinol - A vitamin: 1084 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 403 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 783 micro
Összesen
3870
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 102 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 53.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A körtéhez
- Egy nagyobb tálba szitáljuk a kimért mennyiségű lisztet. Hozzáadjuk a hideg vajat, melyet a kezünk közt a liszttel összemorzsoljuk. Ehhez keverjük a porcukrot, csipetnyi sót, és végül hozzáütjük a tojást. Az egész masszából egy jó kemény tésztát gyúrunk. Elég sokáig eltarthat, mivel az elején azt az érzést kelti, hogy szét fog esni.
- Frissentartó fóliába tesszük, gombócot formálunk belőle, és a hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára. Véleményem szerint 1 éjszaka lenne a legideálisabb, így ha időnk és kedvünk engedi, válasszuk ezt a verziót.
- Lisztezett deszkán kb. 3-5 mm vastagságra nyújtjuk. Igyekezzünk inkább hosszúra és vékonyra, mintsem kör alakúra nyújtani, így könnyebb dolgunk lesz.
- Egy kés vagy derelyevágó segítségével 1,5 ujjnyi vastagságú csíkot vágunk belőle. Ha rövid lenne egy csík, toldjunk össze két darabot.
- A körtét hámozzuk meg, de NE távolítsuk el a csumáját, így szebben mutat és enni is könnyebb.
- A meghámozott körtét betekerjük a tésztacsíkba. Ügyeljünk rá, hogy a tésztaszintek kissé fedjék egymást.
- Üssünk fel egy tojást, és kenjük meg a tésztát.
- 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és aranybarnára sütjük.
- Durvára tört dióágyon szolgáljuk fel. Forrón a legfinomabb.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1479
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 03.
Ajánló
Madárbegy salátaágyon tálalva és fogyasztva is nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az a bizonyos nagypapi féle körte... látogatásom alkalmával meglepett az én drága nagypapim egy láda körtével, és bizony még mindig van belőle néhány szem, hát gondoltam használjuk ki. Ezúttal, az őszi hangulatnak engedve, kabátba bugyolálva, nehogy megfázzon a szegény.