r
Nosalty Logó

Tészta tejszínes gombával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tészta tejszínes gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2758 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 690 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3576.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    381 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    998.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1317 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    505 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 2758 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombáknak lehúzzuk a héjját, majd szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és felkockázzuk.
  2. Egy kanál margarint megolvasztunk egy magasabb falú serpenyőben, rádobjuk a hagymát, és félig megdinszteljük. Majd rátesszük a szeletekre vágott gombát, ésaddig kevergetjük - nehogy leégjen- , ameddig a gomba levet ereszt, ebben puhítjuk, főzzük.
  3. Amikor elforr a nedvesség a gomba és a hagyma alól, ráöntjük a tejszínt. Jól megborsozzuk, sózzuk. Folyamatosan kevergetjük, nehogy lekapjon, ha forrni kezd, lelassítjuk a tüzet alatta, jól átkeverjük még egyszerés kész.Ha hígabb lett a mártás, akkor egy evőkanál liszttel sűrítem, habverővel jól kikavarom, hogy csomómentes legyen.
  4. Amennyiben krémesebb, lágyabb ízre vágyunk, akkor tegyünk bele két kanál tejfölt is. Ezzel azízek összhatása más, deisteni. (A képen ez a változat szerepel. )
  5. A tésztát a szokásos módon kifőzzük, pont annyi idő alatt készül el, mint a mártás, tehát érdemes egyszerre főzni a kettőt.
  6. Frissen a legfinomabb, nálunk szinte rögtön el is fogy mindig. Remélem annak, aki elkészíti, szintén ízleni fog. Jó étvágyat hozzá! :)
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12902
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor ezt a receptet először kipróbáltam, kicsit féltem, hogy a család miként fogadja majd. Évekkel ezelőtt még elég válogatós volt mindenki. A kislányom a gombáról hallani nem akart, de ez az étel annyira ízlett neki és mindenkinek, hogy szinte minden héten kellett csinálnom legalább egyszer. Mostanában ritkábban készítem, mert már sok olyan étel van, ami kedvenc lett. :) A változatosság kedvéért időnként csempészek bele csirkemellet, amit a hagymával együtt pirítok, aztán a gombával együtt puhítom. A többi lépés ugyanaz. Így is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...