r
Nosalty Logó

Tepsis egytálétel egyszerűen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vera vagyok
Tepsis egytálétel egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 635 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5088 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1737.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    663 micro
  • β-karotin
    1717 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    705 micro
Összesen 635 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    214.5 g

Zsír

  • Összesen
    342 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    990 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13899.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    3112 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    3293 mg
  • Nátrium
    6672 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    2113.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2883 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    335 mg
  • D vitamin:
    413 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1494 micro
  • α-karotin
    5303 micro
  • β-karotin
    13740 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5636 micro
Összesen 5088 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

  1. Először megtisztítjuk a krumplit, a répát, a hagymát, és megmossuk a húst.
  2. Utána előkészítünk egy nagy tepsit, és összevágva beleteszünk minden hozzávalót. A húst felkockázzuk. A krumplit vastagabb karikákra vágjuk. Ha nagyobb szemek vannak, akkor előbb hosszában félbevágjuk, és így fél karikáink lesznek.:) A répát kb. 4 centis darabokra vágjuk, és ezután mindet felvágjuk vékonyabb hasábokra. A hagymát négy darabba vágjuk, és vékonyan felszeleteljük. Ráöntjük még a zöldborsót is, fagyottan.
  3. Ha mindez megvan, akkor az egészet meglocsoljuk az olajjal, rászórjuk a kaprot, a bazsalikomot, a sót és a borsot. Ezután jó alaposan összekeverjük az egészet.
  4. Utána összekeverjük a tejfölt, a tejet és az ételízesítőt. A sajtot lereszeljük a reszelő nagyobb lyukán, amin a tököt szokták reszelni. A sajt felét beleforgatjuk a tejfölös keverékbe, a másik felét félretesszük.
  5. A tejfölös keveréket szépen elosztva ráöntjük a tepsiben lévő étel tetejére. Ezután az egészet lefedjük alufóliával, és beletoljuk a sütőbe. 220 fokon sütjük 1,5 óráig. Ezalatt nem is kell vele foglalkozni. A másfél óra elteltével kivesszük a tepsit a sütőből, rászórjuk a meghagyott sajtot, és rápirítjuk a tetejére. (Ha valakinek van felső grill a sütőjében, azt is elég használni.) Ez kb. tíz percig tart, attól függően, hogy ki mennyire szereti a pirult ételeket.:)
  6. Tálaláskor lehet mellé még tejfölt kínálni, van aki úgy szereti.:)
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7126
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vera vagyok 15 recept

Egyszerűen összeállítható étel, ami nem igényel különösebb felügyeletet, és szinte elronthatatlan.:)

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...