Tépkedős kenyér sörkedvelőknek
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
kicsivik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
69g sör30 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
5 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
50g rozsliszt175 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
2g só0 kcal
-
4g vaj25 kcal
A töltelékhez
Összesen
744
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
275g sör118 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
200g rozsliszt698 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
7g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
A töltelékhez
-
40g vaj287 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
6 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
Összesen
2967
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
26.8g sör12 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
-
1.9g friss élesztő2 kcal
-
24.3g finomliszt89 kcal
-
19.5g rozsliszt68 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
A töltelékhez
-
3.9g vaj28 kcal
-
1 kcal
-
0.7g worcestershire-szósz1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
14.6g füstölt sajt48 kcal
Összesen
291
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 30.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1421.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 1079 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 87 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
744
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.8 g
Zsír
-
Összesen 121.5 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5685.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 865 mg
-
Nátrium 4314 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 369.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 348 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 644 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 311 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 631 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 484 micro
Összesen
2967
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 553.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 420 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
291
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2.8 dl sör
-
2 dkg friss élesztő
-
1 ek cukor
-
1 tk só
A töltelékhez
-
1 ek dijoni mustár
-
1.5 teáskanál worcestershire-szósz
-
0.5 tk só
Elkészítés
A tésztához
- Egy kis lábasban felmelegítjük a sört a vajjal, míg ez utóbbi el nem olvad.
- A dagasztógép üstjébe öntjük, és miutánlangyosra hűlt, belemorzsoljuk az élesztőt.
- Amíg az élesztő felfut, kimérjük a liszteket, és egy mélyebb tálban jól elkeverjük a sóval és a cukorral.
- A lisztes keveréket is beleöntjük az üstbe, elindítjuk a"tészta" programot éshagyjuk,hogy a gép helyettünk megdagassza és kelessze a tésztát (nálam ez másfél óra).
- Ez idő alatt lereszeljük a sajtot, rászórjuk a kétféle paprikát, sót, borsot, koriandert, és alaposan összeforgatjuk, hogy a pirosas bunda mindenhol fedje a sajtot, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
- A sörmelegítésre használtlábasban felolvasztjuk a maradék 4 dkg vajat, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a mustárt és a Worcestershire szószt, és habverővel simára keverjük, félretesszük.
- Állítsuk össze a kenyeret:
- Kivajazunk egy hosszúkás kenyérsütő vagy püspökkenyér formát, egyelőre félretesszük.
- Bőségesen lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát, és 40*40 cm-es négyzetté nyújtjuk.
- Egyenletesen megkenjük a mustáros-szószos vajjal, megszórjuk a fűszeres sajttal és megpróbáljuk 10*10 cm-es kockákra vágni.
- A kockákat hármasával-négyesével egymásra illesztve lazán elrendezzük a sütőformában, ügyelve arra, hogy a két szélső kocka a sajtos felével befelé nézzen.
- Letakarjuk és jó fél órát még kelni hagyjuk, amíg a sütő bemelegszik.
- Középső álláson, hőlégkeveréssel pirosra sütjük a kenyrünket.
- Amikor kész, óvatosan kiborítjuk a formából, rácson hűlni hagyjuk.
- Langyosan már tépkedhetjük is a szeleteket!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6377
- Feltöltés dátuma: 2012. május 10.
Ajánló
Sör? ;-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
kicsivik
42 recept
Férfiasítottam az annyira lágy és nőies tépkedős kenyeret, amit Fahéj töltött fel. Tej helyett sört adtam hozzá, erőteljesebb ízű rozslisztet, füstölt sajtot, és fűszereket. Férfias háznál ebben a kitörni készülő kánikulában úgyis mindig akad néhány üveg sör a hűtőben. Ha elcsenünk egyet belőle a tésztához, a maradékot pedig megisszuk, a párunk végül megbocsát, amikor megkóstolja ezt a vagány kis kenyeret! Az adaghoz 4 főt írtam, de a tapasztalat azt mutatja, hgy olykor még kettőnek sem elég....