r
Nosalty Logó

Tépkedős kenyér sörkedvelőknek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kicsivik
Tépkedős kenyér sörkedvelőknek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 744 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2967 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 291 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1421.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    1079 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 744 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    121.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5685.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    4314 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    348 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    644 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    631 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 2967 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kis lábasban felmelegítjük a sört a vajjal, míg ez utóbbi el nem olvad.
  2. A dagasztógép üstjébe öntjük, és miutánlangyosra hűlt, belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. Amíg az élesztő felfut, kimérjük a liszteket, és egy mélyebb tálban jól elkeverjük a sóval és a cukorral.
  4. A lisztes keveréket is beleöntjük az üstbe, elindítjuk a"tészta" programot éshagyjuk,hogy a gép helyettünk megdagassza és kelessze a tésztát (nálam ez másfél óra).
  5. Ez idő alatt lereszeljük a sajtot, rászórjuk a kétféle paprikát, sót, borsot, koriandert, és alaposan összeforgatjuk, hogy a pirosas bunda mindenhol fedje a sajtot, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
  6. A sörmelegítésre használtlábasban felolvasztjuk a maradék 4 dkg vajat, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a mustárt és a Worcestershire szószt, és habverővel simára keverjük, félretesszük.
  7. Állítsuk össze a kenyeret:
  8. Kivajazunk egy hosszúkás kenyérsütő vagy püspökkenyér formát, egyelőre félretesszük.
  9. Bőségesen lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát, és 40*40 cm-es négyzetté nyújtjuk.
  10. Egyenletesen megkenjük a mustáros-szószos vajjal, megszórjuk a fűszeres sajttal és megpróbáljuk 10*10 cm-es kockákra vágni.
  11. A kockákat hármasával-négyesével egymásra illesztve lazán elrendezzük a sütőformában, ügyelve arra, hogy a két szélső kocka a sajtos felével befelé nézzen.
  12. Letakarjuk és jó fél órát még kelni hagyjuk, amíg a sütő bemelegszik.
  13. Középső álláson, hőlégkeveréssel pirosra sütjük a kenyrünket.
  14. Amikor kész, óvatosan kiborítjuk a formából, rácson hűlni hagyjuk.
  15. Langyosan már tépkedhetjük is a szeleteket!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6374
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 10.

Ajánló

Sör? ;-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Férfiasítottam az annyira lágy és nőies tépkedős kenyeret, amit Fahéj töltött fel. Tej helyett sört adtam hozzá, erőteljesebb ízű rozslisztet, füstölt sajtot, és fűszereket. Férfias háznál ebben a kitörni készülő kánikulában úgyis mindig akad néhány üveg sör a hűtőben. Ha elcsenünk egyet belőle a tésztához, a maradékot pedig megisszuk, a párunk végül megbocsát, amikor megkóstolja ezt a vagány kis kenyeret! Az adaghoz 4 főt írtam, de a tapasztalat azt mutatja, hgy olykor még kettőnek sem elég....

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...