r
Nosalty Logó

Tépkedős kenyér sörkedvelőknek

0,0

0 ÉRTÉKELÉS12 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
kicsivik
Tépkedős kenyér sörkedvelőknek
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

744
Kalória
21.2g
Fehérje
92.3g
Szénhidrátok
30.4g
Zsír
87g
Víz
50.5g
Koleszterin
8.2g
Rost
3.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 744 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2967 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 291 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1421.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    1079 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 744 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    121.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5685.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    4314 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    348 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    644 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    631 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 2967 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 291 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kis lábasban felmelegítjük a sört a vajjal, míg ez utóbbi el nem olvad.
  2. A dagasztógép üstjébe öntjük, és miutánlangyosra hűlt, belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. Amíg az élesztő felfut, kimérjük a liszteket, és egy mélyebb tálban jól elkeverjük a sóval és a cukorral.
  4. A lisztes keveréket is beleöntjük az üstbe, elindítjuk a"tészta" programot éshagyjuk,hogy a gép helyettünk megdagassza és kelessze a tésztát (nálam ez másfél óra).
  5. Ez idő alatt lereszeljük a sajtot, rászórjuk a kétféle paprikát, sót, borsot, koriandert, és alaposan összeforgatjuk, hogy a pirosas bunda mindenhol fedje a sajtot, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
  6. A sörmelegítésre használtlábasban felolvasztjuk a maradék 4 dkg vajat, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a mustárt és a Worcestershire szószt, és habverővel simára keverjük, félretesszük.
  7. Állítsuk össze a kenyeret:
  8. Kivajazunk egy hosszúkás kenyérsütő vagy püspökkenyér formát, egyelőre félretesszük.
  9. Bőségesen lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát, és 40*40 cm-es négyzetté nyújtjuk.
  10. Egyenletesen megkenjük a mustáros-szószos vajjal, megszórjuk a fűszeres sajttal és megpróbáljuk 10*10 cm-es kockákra vágni.
  11. A kockákat hármasával-négyesével egymásra illesztve lazán elrendezzük a sütőformában, ügyelve arra, hogy a két szélső kocka a sajtos felével befelé nézzen.
  12. Letakarjuk és jó fél órát még kelni hagyjuk, amíg a sütő bemelegszik.
  13. Középső álláson, hőlégkeveréssel pirosra sütjük a kenyrünket.
  14. Amikor kész, óvatosan kiborítjuk a formából, rácson hűlni hagyjuk.
  15. Langyosan már tépkedhetjük is a szeleteket!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: sörös
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Férfiasítottam az annyira lágy és nőies tépkedős kenyeret, amit Fahéj töltött fel. Tej helyett sört adtam hozzá, erőteljesebb ízű rozslisztet, füstölt sajtot, és fűszereket. Férfias háznál ebben a kitörni készülő kánikulában úgyis mindig akad néhány üveg sör a hűtőben. Ha elcsenünk egyet belőle a tésztához, a maradékot pedig megisszuk, a párunk végül megbocsát, amikor megkóstolja ezt a vagány kis kenyeret! Az adaghoz 4 főt írtam, de a tapasztalat azt mutatja, hgy olykor még kettőnek sem elég....

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Sajtos-köményes tallér

Itt az interneten találtam egy aránylag olcsó ostyasütőt (a fotón látszik is), és azóta nagyon sokszor készítem el a sajtos tallért. Nagyon kiadós és finom ropogtatni való, és a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!