r
Nosalty Logó

Tepertős vaddisznószelet joghurtos zöldbabfőzelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gourmand
Tepertős vaddisznószelet joghurtos zöldbabfőzelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hús

Köret

Összesen 565 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hús

Köret

Összesen 3398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hús

Köret

Összesen 80 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    798 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1124 micro
Összesen 565 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    253.4 g

Zsír

  • Összesen
    204.8 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6651.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1950 mg
  • Nátrium
    3495 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    3471.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1025 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    455 micro
  • β-karotin
    4789 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6745 micro
Összesen 3398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Hús

Köret

Elkészítés

Hús

  1. A húst megmossuk, a hártyáktól megtisztítjuk, félujjnyi szeletekre vágjuk, majd a szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, lassú tűzön kiolvasztjuk. Ezalatt megtisztítjuk és apróra vágjuk a hagymát.
  3. Amikor a szalonna megpirult, a tepertőket habozó kanállal kiszedjük, majd a zsírban a hagymát megdinszteljük. Amikor szép sárga a hagyma, a hússzeleteket az edénybe tesszük, úgy, hogy fakanállal a hagyma alá nyomkodjuk.
  4. 8-10 perc múlva a hússzeleteket a másik oldalán is megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott szegfűborsot, majd egy órányit főzzük. Néha forró vízzel felöntjük.
  5. Amikor a hús megpuhult, tányérra szedjük, a töpörtyűvel megszórjuk, az alábbi körettel tálaljuk.

Köret

  1. A zöldbabot enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
  2. Az olajban a gluténmentes lisztkeveréket megpirítjuk, a tűzről levesszük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd a rántást a joghurttal felöntjük, és elkeverjük.
  3. A rántást a zöldbabra öntjük, saját levével kicsit még felengedjük, hozzáadjuk a cukrot, Ízlés szerint még sózzuk, majd összerotyogtatjuk.
  4. Legvégül az apróra vágott zöldpetrezselymet adjuk hozzá, ezután már nem főzzük, hanem tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 781
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tepertős vaddisznószelet joghurtos zöldbabfőzelékkel
Gourmand 34 recept

Jó példája lehet annak, hogy vadból nem csak vadas készülhet. Ízletes, szaftos húsétel, könnyű, gluténmentes körettel.

Hozzávalók

Hús

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...