r
Nosalty Logó

Tepertős shortbread

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Tepertős aprósütemény

Hozzávalók

tepertős shortbread

töltelék, összeállítás

448
Kalória
9.8g
Fehérje
33.1g
Szénhidrátok
30.8g
Zsír
11.9g
Víz
7.4g
Koleszterin
1.8g
Rost
6.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír

tepertős shortbread

töltelék, összeállítás

Összesen 448 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír

tepertős shortbread

töltelék, összeállítás

Összesen 5390 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír

tepertős shortbread

töltelék, összeállítás

Összesen 437 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 448 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    369.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2921.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1333 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.9 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    142.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 5390 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 437 kcal

Elkészítés

tepertős shortbread

  1. A lisztet, a darált mandulát és a sütőport egy tálban összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tepertőkrémet, a mascarponét, valamint a tejszínt, és az egészet összegyúrjuk. Közben megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Közepesen kemény tésztát kell kapnunk.
  3. Az összegyúrt tésztát fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük legalább egy órára.
  4. A pihentetett tésztát belisztezett felületen kinyújtjuk kb. 2,5cm vastagra, majd (lehetőleg szabályos) négyzetekre vágjuk.
  5. A tésztanégyzeteket ezután sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük tojás és tejszín keverékével, majd megszórjuk kevés aprított tepertővel is.
  6. 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket. A kész tepertős kokckákat kicsi pihentetés után, de még melegen félbevágjuk. (Ha kihűl, sokkal morzsálósabb lesz, ezért ha töltötten készítenénk el őket, akkor melegen kell dolgoznunk vele.)

töltelék, összeállítás

  1. A meggylekvár kivételével az összes hozzávalót egy tálkába kimérjük, majd alaposan összekeverjük. A kész krémet habzsákba töltjük és felhasználásig hűtőbe tesszük.
  2. A meggylekvárt botmixerrel átturmixoljuk, majd szintén habzsákba töltjük.
  3. A félbevágott, kihűlt tepertős kockák alsó felét először körvonalszerűen megtöltjük a zöldfűszeres krémsajttal, majd a közepén maradt kis "medencét" feltöltjük a meggylekvárral. Amikor ezzel megvagyunk, rátesszük a tetejüket, majd ugyanígy járunk el az összes aprósüteményünkkel.
  4. Tálaláskor a tepertős falatkák tetejét még megszórhatjuk sópehellyel, frissen őrölt borssal és kakukkfűvel.

Recept infó

A skótok vajas kekszét a magyar tepertőkrémmel ötvözve születtek meg ezek a fantasztikusan finom és omlós aprósütemények, amik magukban is ellenállhatatlanok, de megtöltve még elképesztőbb ízhatást nyújtanak. Ugyanis nem is akármilyen töltelék került a zsíros tésztájú kockákba, hanem zöldfűszeres krémsajt és savanykás meggylekvár, ami egyszerre teszi édessé és sóssá ezt az aprósüteményt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!