Tepertős shortbread
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
tepertős shortbread
-
350 g finomliszt
-
100 g mandula
-
2 tk sütőpor
-
75 g mascarpone
-
50 ml habtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
töltelék, összeállítás
-
150 g krémsajt
-
75 g mascarpone
-
30 ml habtejszín
-
kakukkfű ízlés szerint
-
snidling ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
150 g meggylekvár
- 12% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 36% Zsír
tepertős shortbread
-
29g finomliszt106 kcal
-
8g mandula49 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
19g tepertő142 kcal
-
6g mascarpone25 kcal
-
4g habtejszín12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g tepertő16 kcal
töltelék, összeállítás
-
13g krémsajt31 kcal
-
6g mascarpone25 kcal
-
3g habtejszín7 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g meggylekvár35 kcal
- 12% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 36% Zsír
tepertős shortbread
-
350g finomliszt1274 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
225g tepertő1703 kcal
-
75g mascarpone303 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g tepertő189 kcal
töltelék, összeállítás
-
150g krémsajt375 kcal
-
75g mascarpone303 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g meggylekvár417 kcal
- 12% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 36% Zsír
tepertős shortbread
-
28.4g finomliszt103 kcal
-
8.1g mandula48 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
18.2g tepertő138 kcal
-
6.1g mascarpone25 kcal
-
4.1g habtejszín12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g tepertő15 kcal
töltelék, összeállítás
-
12.2g krémsajt30 kcal
-
6.1g mascarpone25 kcal
-
2.4g habtejszín7 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12.2g meggylekvár34 kcal
- 12% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 11.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
- 12% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.9 g
Zsír
-
Összesen 369.3 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2921.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 668 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 358 mg
-
Foszfor 1333 mg
-
Nátrium 417 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 396.9 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 21 mg
Víz
-
Összesen 142.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 219 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
- 12% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 11.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Elkészítés
tepertős shortbread
- A lisztet, a darált mandulát és a sütőport egy tálban összekeverjük.
- Hozzáadjuk a tepertőkrémet, a mascarponét, valamint a tejszínt, és az egészet összegyúrjuk. Közben megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Közepesen kemény tésztát kell kapnunk.
- Az összegyúrt tésztát fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük legalább egy órára.
- A pihentetett tésztát belisztezett felületen kinyújtjuk kb. 2,5cm vastagra, majd (lehetőleg szabályos) négyzetekre vágjuk.
- A tésztanégyzeteket ezután sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük tojás és tejszín keverékével, majd megszórjuk kevés aprított tepertővel is.
- 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket. A kész tepertős kokckákat kicsi pihentetés után, de még melegen félbevágjuk. (Ha kihűl, sokkal morzsálósabb lesz, ezért ha töltötten készítenénk el őket, akkor melegen kell dolgoznunk vele.)
töltelék, összeállítás
- A meggylekvár kivételével az összes hozzávalót egy tálkába kimérjük, majd alaposan összekeverjük. A kész krémet habzsákba töltjük és felhasználásig hűtőbe tesszük.
- A meggylekvárt botmixerrel átturmixoljuk, majd szintén habzsákba töltjük.
- A félbevágott, kihűlt tepertős kockák alsó felét először körvonalszerűen megtöltjük a zöldfűszeres krémsajttal, majd a közepén maradt kis "medencét" feltöltjük a meggylekvárral. Amikor ezzel megvagyunk, rátesszük a tetejüket, majd ugyanígy járunk el az összes aprósüteményünkkel.
- Tálaláskor a tepertős falatkák tetejét még megszórhatjuk sópehellyel, frissen őrölt borssal és kakukkfűvel.
Recept infó
A skótok vajas kekszét a magyar tepertőkrémmel ötvözve születtek meg ezek a fantasztikusan finom és omlós aprósütemények, amik magukban is ellenállhatatlanok, de megtöltve még elképesztőbb ízhatást nyújtanak. Ugyanis nem is akármilyen töltelék került a zsíros tésztájú kockákba, hanem zöldfűszeres krémsajt és savanykás meggylekvár, ami egyszerre teszi édessé és sóssá ezt az aprósüteményt.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!