r
Nosalty Logó

Tepertős shortbread

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Tepertős aprósütemény

Hozzávalók

tepertős shortbread

töltelék, összeállítás

448
Kalória
9.8g
Fehérje
33.1g
Szénhidrátok
30.8g
Zsír
11.9g
Víz
7.4g
Koleszterin
1.8g
Rost
6.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír

tepertős shortbread

töltelék, összeállítás

Összesen 448 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír

tepertős shortbread

töltelék, összeállítás

Összesen 5390 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír

tepertős shortbread

töltelék, összeállítás

Összesen 437 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 448 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    369.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2921.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1333 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.9 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    142.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 5390 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 437 kcal

Elkészítés

tepertős shortbread

  1. A lisztet, a darált mandulát és a sütőport egy tálban összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tepertőkrémet, a mascarponét, valamint a tejszínt, és az egészet összegyúrjuk. Közben megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Közepesen kemény tésztát kell kapnunk.
  3. Az összegyúrt tésztát fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük legalább egy órára.
  4. A pihentetett tésztát belisztezett felületen kinyújtjuk kb. 2,5cm vastagra, majd (lehetőleg szabályos) négyzetekre vágjuk.
  5. A tésztanégyzeteket ezután sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük tojás és tejszín keverékével, majd megszórjuk kevés aprított tepertővel is.
  6. 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket. A kész tepertős kokckákat kicsi pihentetés után, de még melegen félbevágjuk. (Ha kihűl, sokkal morzsálósabb lesz, ezért ha töltötten készítenénk el őket, akkor melegen kell dolgoznunk vele.)

töltelék, összeállítás

  1. A meggylekvár kivételével az összes hozzávalót egy tálkába kimérjük, majd alaposan összekeverjük. A kész krémet habzsákba töltjük és felhasználásig hűtőbe tesszük.
  2. A meggylekvárt botmixerrel átturmixoljuk, majd szintén habzsákba töltjük.
  3. A félbevágott, kihűlt tepertős kockák alsó felét először körvonalszerűen megtöltjük a zöldfűszeres krémsajttal, majd a közepén maradt kis "medencét" feltöltjük a meggylekvárral. Amikor ezzel megvagyunk, rátesszük a tetejüket, majd ugyanígy járunk el az összes aprósüteményünkkel.
  4. Tálaláskor a tepertős falatkák tetejét még megszórhatjuk sópehellyel, frissen őrölt borssal és kakukkfűvel.

Recept infó

A skótok vajas kekszét a magyar tepertőkrémmel ötvözve születtek meg ezek a fantasztikusan finom és omlós aprósütemények, amik magukban is ellenállhatatlanok, de megtöltve még elképesztőbb ízhatást nyújtanak. Ugyanis nem is akármilyen töltelék került a zsíros tésztájú kockákba, hanem zöldfűszeres krémsajt és savanykás meggylekvár, ami egyszerre teszi édessé és sóssá ezt az aprósüteményt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Duplán sajtos masni

Nem szeretjük használni azt a szörnyen túlzó kifejezést, hogy "függőséget okozó", de esküszünk, hogy ez a duplán sajtos, belül puha, kívül ropogós kis csokornyakkendő pontosan ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!