r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű magos kiflik

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Teljes kiőrlésű magos kiflik
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

976
Kalória
27.3g
Fehérje
178.5g
Szénhidrátok
18.6g
Zsír
55.2g
Víz
24.4g
Koleszterin
19.6g
Rost
5.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 976 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3897 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2194.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    1209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 976 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8779.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    756 mg
  • Foszfor
    2298 mg
  • Nátrium
    4834 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    714.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

Víz

  • Összesen
    220.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    572 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 3897 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

  1. A tejet fellangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A többi hozzávalót egy edényben összekeverjük, végül hozzáadjuk az élesztős tejet, és tésztát dagasztunk. Akkor jó, ha elválik az edény faláról és könnyen gyúrható. Ha túl lisztes, akkor joghurtot, ha túl ragacsos, akkor lisztet adjuk még hozzá. A kész tésztát félrerakjuk kelni.
  3. Amikor duplájára kelt a tészta, akkor két részre szedjük, és kör alakúra nyújtjuk. 4 cikket vágunk, amiket kívülről befelé haladva feltekerünk.
  4. Kivajazott-kilisztezett tepsibe fektetjük, és állni hagyjuk. Én előző este meg szoktam csinálni, hogy reggel már csak sütni kelljen, de elég 30 perc pihenő is.
  5. A sütőt közben előmelegítjük. A gázsütőt közepes lángra állítjuk. A kifliket sütés előtt egy kis tejjel vagy vízzel megkenjük, és 30-40 perc alatt pirosra sütjük. A gázsütőben ajánlott a legfelső szintre tenni a tepsit, mert az alja hamar megsül.
  6. Ha megsült kivesszük, és egy tiszta konyharuhával letakarva megvárjuk, amíg langyosra hűl. Ekkor tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Hétvégente együtt reggelizünk a férjemmel, aki mindig friss pékárut kér. Mivel vasárnaponként már nem tudok reggel leszaladni a pékségbe, ezért kitaláltam, hogy otthon megsütöm a reggelihez valót. Sikere volt :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Klasszikus cukros briós

A cukrozott briós egy igazi közkedvelt, klasszikus péksüteménynek számított, amit szinte mindenhol lehetett kapni. Sajnos kissé feledésbe merült az évek alatt, pedig egy nagyszerű ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!