Téli kovászos uborka
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
108
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
427
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2524.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 2277 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 744.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
108
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10099.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 376 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 373 mg
-
Nátrium 9108 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 2978.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 166 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 108 micro
-
β-karotin 442 micro
-
β-crypt 255 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 269 micro
Összesen
427
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 95 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
14
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
- Az uborkákat jól megmossuk. Tisztára mosott üveg aljára kaprot teszünk. Levágjuk az uborkák két végét, majd feléig merőlegesen bevágjuk. Üvegbe rakjuk. Tetejére is teszünk kaprot.
- Literenként 2 lapos ek sóval vizet forralunk. Két szelet kenyérrel lezárjuk a zöldségünket. A forró vizet ráöntjük az uborkára. (kés pengéjét tegyük az üveg alá, hogy ne repedjen meg!)
- Napfényre tesszük, és akkor jó, mikor elveszti zöldes színét, és sárgásba megy át. Ez kb. 4-5 nap.
- Mikor megéredett, szűrjük le a kenyérdarabkáktól, az esetleges kapor maradványoktól a vizet, de nehogy kiöntsük.
- Az üveget mossuk ki, pakoljuk az immár tiszta üvegbe vissza az uborkákat, öntsük rá a teljesen tisztára leszűrt vizet, jó szorosan tekerjük rá a fedőt. Majd tegyük egy olyan nagy fazékba, amiben tudjuk dunsztolni. Engedjünk rá hideg vizet,(kb. az üveg harmadáig érjen)és kezdjük el melegíteni, és ha már gyöngyözni kezd az üveg körül a víz, onnantól számítsunk 15 percet.
- Hagyjuk így a vizet gyöngyözni, és egy fedővel takarjuk le. Miután letelt a dunsztolási idő, kapcsoljuk le a tüzet alatta, és ebben a folyadékban hagyjuk kihűlni. Tegyük plédek közé a fazékkal együtt, és bugyoláljuk be.
- Másnap 24 óra elteltével, vegyük ki a vízből, és vigyük hűvös helyre. Télen amikor kedvünk tartja, bontsuk fel és fogyasszuk. Jó étvágyat!!
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 9981
- Feltöltés dátuma: 2024. június 10.
Ajánló
Annyira finom, ropogós uborkát ettünk télen miután felbontottuk, hogy érdemes megcsinálni!!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Én uborkát is termelek a kertben, minden évben elég jó termés volt. Mindig rakok be télre finom savanyúságnak. Különböző receptjeim vannak fent itt és mind nagyon finom!! :-))