Tejszínhabos málnatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
39g tojás48 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A málnakrém töltelékhez
-
30g málna16 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
20g tej11 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
4 kcal
-
10g cointreau23 kcal
A tejszínhabos krémhez
-
100g habtejszín292 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
Összesen
848
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
385g tojás484 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
A málnakrém töltelékhez
-
300g málna156 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g tej112 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g cointreau231 kcal
A tejszínhabos krémhez
-
1000g habtejszín2920 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g habfixáló37 kcal
Összesen
8482
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
12.9g tojás16 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
A málnakrém töltelékhez
-
10g málna5 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
6.7g tej4 kcal
-
8.3g margarin60 kcal
-
6.7g porcukor26 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
3.3g cointreau8 kcal
A tejszínhabos krémhez
-
33.4g habtejszín97 kcal
-
3.3g porcukor13 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
Összesen
282
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 56.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 454.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.8 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 133 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 561 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 221 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
848
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.4 g
Zsír
-
Összesen 566.8 g
-
Telített zsírsav 250 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 208 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 80 g
-
Koleszterin 3021 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4546.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 1301 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 1815 mg
-
Nátrium 968 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 717.7 g
-
Cukor 548 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1329.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5614 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 639 micro
-
K vitamin: 285 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 403 micro
-
Kolin: 1743 mg
-
Retinol - A vitamin: 5425 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 2214 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2804 micro
Összesen
8482
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
282
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
7 db tojás
-
15 dkg cukor
-
15 dkg finomliszt
A málnakrém töltelékhez
-
30 dkg málna
-
3 db tojássárgája
-
3 ek cukor
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 dl tej
-
25 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 dl cointreau
A tejszínhabos krémhez
Elkészítés
A piskótához
- A 16 szeletes piskóta készítése:
- A tojásokat kettéválasztjuk.
- A lisztet átszitáljuk.
- A tojássárgákat a cukor 2/3 részével kihabosítjuk.
- A tojásfehérjéket habbá verjük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a maradék (1/3 rész) cukrot, és teljesen habbá verjük.
- A tojásfehérjehab 1/3-ad részét fakanállal lassan hozzákeverjük a sárgájához, teljesen elkeverjük. Utána a tojásfehérjehab 2/3 részét is hozzákeverjük.
- Az összekevert habba óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
- A kész piskótatésztát 24cm-es (16 szeletes) tortaformába töltjük.
- Homorú alakúra húzzuk ki a piskótatésztát, hogy a kész kisült piskóta egyenletes vastag legyen és mindenhol jól átsüljön.
- A tortasütés 2 ütemben történjen: először 10-15 percig magasabb (160-170C), azután alacsonyabb (150C) hőmérsékleten, hogy jól átsüljön, de ne égjen meg a piskóta. (A sütés első szakaszában ne nyitogassuk a sütőajtót, mert összeesik a piskótatészta.) Tűpróbáig sütjük. Kivesszük a sütőből és rácsra fordítva (ami alulról szellőzik) hűlni hagyjuk.
- Málnakrém készítése:
- A málnát legalább egy órára a Triple Sec-be áztatjuk, majd lecsöpögtetjük.
- A tojássárgákból a liszttel, a cukrokkal és a tejjel sűrű krémet főzünk. Kihűtjük, és a porcukorral habosra kevert margarint lazítjuk vele.
- A málnát összetörjük, pár szem kivételével hozzákeverjük, és ízesítjük a citrom levével.
- Összeállítás:
- A kihűlt tortakarikát három lapba felvágjuk (aki szereti, egy kis Triple Sec-el meglocsolhatja a tortalapokat) és ezután megkenjük a málnakrémmel.
- A tejszínhabos krémhez: habbá verjük a hideg tejszínt, majd hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót.
- A betöltött tortát körbehúzzuk tejszínhabbal, és tejszínrózsákkal feldíszítjük a szélét. Majd a tortára feltesszük a félretett 16 db legszebb lecsepegtetett málnaszemet.
- A tortacsodát 1 órára betesszük a hűtőbe, majd tálaljuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 31240
- Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Mártika és Feri
107 recept
Minden tortakedvelőnek ajánljuk. A főzött málnakrém darabos gyümölccsel, kenhető, nem folyós állagú töltelék. Ideális piskótákhoz.