r
Nosalty Logó

Tejszínes-zöldséges csirke wokban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BackerMan
Tejszínes-zöldséges csirke wokban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csirkéhez

A tagliatelle tésztához

Összesen 482 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csirkéhez

A tagliatelle tésztához

Összesen 1925 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csirkéhez

A tagliatelle tésztához

Összesen 92 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2309.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    1279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    284 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1617 micro
Összesen 482 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.6 g

Zsír

  • Összesen
    70 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    646 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9238.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1119 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2327 mg
  • Nátrium
    5114 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1135.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    632 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    620 mg
  • Retinol - A vitamin:
    513 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1424 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6467 micro
Összesen 1925 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A tagliatelle tésztához

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Elkészítjük a tésztát.
  2. Előkészülünk. (Szeretem, ha minden kéznél van, nem kell keresgélni és aprítani.) A póréhagymátés a cukkinit felkarikázzuk, a csirkemellet és a zellert csíkokra vágjuk, és a gombát felkockázzuk.
  3. Felhevítjük az olajat és beletesszük a hagymát. Tegyünk rá 1 tk sót. Mikor szépen megdinsztelődött, akkor mehet rá a zeller és a gomba. 5 percig főzzük, és tegyük rá a petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk.
  4. Tegyük bele a csirkét és a cukkinit, egyet keverjünk rajta, és öntsük fel az alaplével. (Ha éppen nincs otthon alaplé, akkor vizet használok és dobok bele húsleves kockát.) Majdnem készre főzzük.
  5. Mikor szinte teljesen puha a hús, akkor tegyük rá a citromhéjat, keverjünk rajta egyet és öntsük rá a tejszínt. Forraljuk össze és ha kell, még ízesítjük.
  6. A tésztát főzzük ki és tálaljuk, a tetejére szórjuk a sajtot (elhagyható).
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5204
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Régóta ki akartam próbálni a tagliatellét. Mivel húsra vágytam, így lett hozzá ez a sztroganoff. A tésztával vigyázni kell, mert nekem a raguhoz képest kevés lett. Igaz lehet, hogy csak azért, mert én kézzel nyújtottam és nem tudtam szép, vékonyra kinyújtani. A ragut először egy közepes méretű edénybe próbáltam készíteni, de mikor belekerült a gomba láttam, hogy itt baj van: kicsi az edény. Ezért gyorsan a wokhoz nyúltam. A közeljövőben akartam is wokot készíteni, de nem ennyire közelre gondoltam. 

Hozzávalók

A csirkéhez

A tagliatelle tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...