r
Nosalty Logó

Tejszínes rakott spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bíró Szabolcs
Tejszínes rakott spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 771 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3082 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2272.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    783 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 771 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.2 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9090.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    347 mg
  • Kálcium
    2432 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    2842 mg
  • Nátrium
    3130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    647 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1550 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    370 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    920 micro
  • Kolin:
    1201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1325 micro
Összesen 3082 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük meg a tésztát sós, olajos főzőlében, majd osszuk nagyjából három egyenlő részre.
  2. A tojást főzzük keményre, majd karikázzuk fel vékonyan, lehetőleg tojásszeletelővel.
  3. Vajazzunk ki egy hosszúkás, keskeny, magas falú jénai tálat, majd egyengessük el benne a főtt tészta egyharmadát. Erre egyenletesen osszuk szét a felkarikázott tojás felét, majd fedjük be 4-5 lapkasajttal.
  4. A következő réteg ugyanígy készül: egyengessük el a tálban a főtt tészta második harmadát, a felkarikázott tojást, 4-5 lapkasajtot, végül öntsük rá a főzőtejszín felét.
  5. Az utolsó réteghez használjuk fel a főtt tészta maradékát, öntsük rá a tejszín maradékát, és az egészet fedjük be lapkasajttal.
  6. 190 fokos előmelegített sütőben süssük össze kb. 25 percig, illetve addig, amíg a fedőrétegként használt sajt egészen aranybarnává nem sül.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 9571
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 05.

Ajánló

Érdemes lehet kicsit sűrűbb tejszínt használni, én például azt is szoktam csinálni, hogy egy pohár 10%-os főzőtejszínt és egy pohár sűrűbb, zsírosabb habtejszínt keverek össze. Aki kissé fűszeresebb ételekhez van szokva, az keverhet a tejszínbe borsot és/vagy őrölt szerecsendiót.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Bíró Szabolcs 4 recept

Kevés hozzávalóból, rövid idő alatt egyszerű, de rendkívül ízletes és laktató egytálétel. Édesanyám készített hasonlót gyerekkoromban, amit felnőtt fejjel rekonstruáltam. Az egész család nagyon szereti, bátran ajánlom kipróbálni akár egészen kezdő szakácsoknak is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...