r
Nosalty Logó

Tejszínes-pudingos torta Gogi Mónitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes-pudingos torta Gogi Mónitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 546 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 5469 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 546 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    370.9 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3513.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1129 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1159 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.4 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    370 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    1122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1724 micro
Összesen 5469 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját, mindvégig a habverőt használjuk. Ha ezzel a folyamattal kész vagyunk, egy fakanállal óvatosan, apránként hozzákeverjük a malátakávés lisztkeveréket. Mikor ezzel is megvagyunk, egy kipapírozott tepsibe öntjük a masszát, és megsütjük.
  2. Ezidő alatt a pudingot simára keverjük a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. Félretesszük kihűlni, de időnként meg-megkavarjuk.
  3. Amíg hűl a krém, kikeverjük a vajat habosra, és hozzáadjuk a porcukrot és a mézet. Mindig magában kavarjuk a vajat, mert a cukorral együtt nem habosodik ki olyan gyorsan, és szépen. A jól lehűtött tejszínt is felverjük a habfixálóval.
  4. Ha a piskóta megsült, kivesszük a sütőből, és leporcukrozott papírra bortjuk (mert különben odaragad), és hagyjuk kihűlni.
  5. A főzött krémet több részletben hozzákeverjük a vajas alapkrémhez, és amikor szép sima, belekeverjük óvatosan a tejszínhab 2/3-át. A többi kell a díszítéshez.
  6. A kihűlt piskótát kettévágjuk, betöltjük a krém kb. 2/5-vel. A tetejét bevonjuk a fehér krémmel jó alaposan, hogy ne kandikáljon ki a piskóta. Kb 2 ek fehér krémet betöltünk egy zacskóba, és félretesszük. A maradék krémbe belekeverjük a kakaót, és zacskóba töltjük és kezdődhet a díszítés. A félretett tejszínhabbal körbedíszítjük a tortát, és kész is vagyunk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x45
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4829
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kisfiam kedvenc állata a Gogi (a fekete kandúr macskánk Kormi), hogy miért épp Goginak hívja, az számunkra talány. A szülinapja előtt mindenkinek újságolta, ha kérdezték, ha nem, hogy őt Dódinak (Flóri csak nem tudja kimondani) hívják, 2 éves lesz, és Gogi tortát kap a születésnapjára. Én pedig vettem a bátorságot, és megalkottam... Több kevesebb sikerrel, mert nagyon finom lett, csak a macskánkra nem hasonlít a rajzom, mert rajzolni nem tudok. De Flórinak nagyon tetszett, és ez a lényeg... szerintem.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...