r
Nosalty Logó

Tejszínes laskagombapörkölt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsuzsamama56
Tejszínes laskagombapörkölt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

550
Kalória
17.1g
Fehérje
85.6g
Szénhidrátok
15.6g
Zsír
129.1g
Víz
17.5g
Koleszterin
5.3g
Rost
6.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2198 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    129.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2497.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    516.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    761 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1123 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2412 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2579 micro
Összesen 2198 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

  1. A gomba vastag szárrészét levágjuk. Folyóvíz alatt alaposan megmossuk, szűrőre tesszük, lecsöpögtetjük, félretesszük.
  2. Az apróra vágott hagymát az olajon lepirítjuk, beletesszük az őrölt paprikát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszereket, 1-2 percig pirítjuk, közben többször keverjük.
  3. Ezután beletesszük a feldarabolt gombát, ami levet ereszt, és készre főzzük. Ha kevés leve lenne, akkor kis vízzel pótoljuk.
  4. Végül a sűrítőporral elkevert tejszínnel behabarjuk. Ennek hiányában kevés lisztet használjunk. Petrezselyemmel megszórjuk.
  5. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük 6 perc alatt al dentére, és leszűrjük egy lábasba öntött olívaolajra, majd összerázzuk, és a meleg tűzhelyre tesszük vissza.
  6. Forrón tálaljuk a gombával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

A gombát mindenféle formában elkészítve szeretjük. Karácsonyi mintás, trikolor olasz durum tésztám volt, még a Lidl-ben vásároltam, mert a gyerekeknek tetszik az ilyen tészta, és jobban el is fogyasztják. Így egybekombinálva egy kiadós ebéd lett belőle karácsony és újév között.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Sonkás tészta sütőben sütve

A legjobb családokban is megesik, hogy marad a húsvéti sonkából pár szelet. És míg hidegen is megehetnénk a húst, jobb, ha felhasználjuk különböző ízes ebédek készítéséhez. A ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!