r
Nosalty Logó

Tejszínes-kávés csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes-kávés csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A vizes piskótához

A csokis piskótához

A krémhez

Összesen 424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A vizes piskótához

A csokis piskótához

A krémhez

Összesen 4212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A vizes piskótához

A csokis piskótához

A krémhez

Összesen 178 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    944.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    225.3 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9448.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    2558 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    3391 mg
  • Nátrium
    2900 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.2 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1515 micro
Összesen 4212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

A vizes piskótához

A csokis piskótához

A krémhez

Elkészítés

A vizes piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A piskóta elkészítése nagyon egyszerű, nem kell rá vigyázni, benézhetünk hozzá a sütőbe, nem "fázik", meg és nem esik össze. 3 tojást egészben konyhai mérlegen lemérünk. Ahány g vagy dkg, annyi liszt és cukor kell majd hozzá.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez adunk egy kis sót és annyi ek vizet, ahány tojásos a tészta szorozva kettővel. Ebben az esetben, ha 3 tojásos a piskóta 6 ek vizet teszünk a fehérjébe. Kemény habbá verjük, aztán beletesszük cukrot, a sárgákat, a sütőporos lisztet. (A natúrba én teszek egy kis vanilia esszenciát, a kakaósba pedig kb. 1 ek kakaóport, a kakaóport és a lisztet együtt kell számolni). Kivajazott, az alján kilisztezett tortakarikába tesszük és kb 30 perc alatt megsütjük (tűpróbával lehet ellenőrizni). Rácsra félretesszük hűlni.
  4. Krémhez:
  5. A vaníliapudingot 4 dl tejjel és egy kis barna cukorral (2 ek) megfőzzük, belekeverjük a margarint és hagyjuk kihűlni.
  6. A lecsepegtetett meggyet meggypálinkába áztatjuk.
  7. A tejszínt egy nagy tálban felverjük. (Mivel ezek édesítettek én nem szoktam már cukrot hozzáadni.) Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk és a tejszínhez keverjük (picit azt is hagyjuk hűlni). Ha nincs otthon étcsoki akkor kakaóporral is hasonlóan finom lesz a krémünk. Ennek a keveréknek kivesszük kb. 1/3-át, a maradékba pedig belekeverjük a pudingot.
  8. Kettévágjuk a piskótákat. Egy natúr lapot meglocsolunk egy kis kávéval (szilikon ecsettel kenegettem meg mindenhol), vigyázni kell, hogy nehogy elázzon! Megkenjük vastagon krémmel és ráteszünk egy kakaós lapot.
  9. Ráhalmozzuk a meggyet (picit lecsöpögtetem, hagyok rajta pálinkás léből, ami majd átjárja és remek ízt kölcsönöz neki). A következő megint egy natúr lap (aki fél, hogy szétcsúszik, az az aljára kenjen egy pici krémet, ami megfogja a meggyeket), kávé és krém, és az utolsó kakaós lap.
  10. Amit előzőleg kivettünk krémet, azt egyenletesen eloszlatjuk a tortán, el lehet simítani (én van, hogy nem teszem, kinek hogy van kedve). Kakóporral bármilyen minta rászitálható, díszíthető még meggyel, étcsokival, olvasztott csokival, kókusszal... bármivel:D
  11. Jó szorgoskodást és étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5732
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 04.

Receptkategóriák

Nem szeretem a "bolti" vajas krémes csokitortákat. Két falat után már olyan, mintha fuldokolnék benne. Ezt a tejszínes változatát viszont nagyon szeretem, mert könnyű, finom és gyorsan kész van. A vaníliapuding a főzött krémet helyettesíti, kalória és lustaság miatt. :)

Hozzávalók

A vizes piskótához

A csokis piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...