Tejszínes-kávés csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
A vizes piskótához
-
17g tojás21 kcal
-
5g víz0 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
A csokis piskótához
-
17g tojás21 kcal
-
5g víz0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
2 kcal
-
6g barna cukor23 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
126 kcal
-
10g étcsokoládé55 kcal
-
17 kcal
-
2g barna cukor8 kcal
-
40g tej22 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
35g meggybefőtt25 kcal
-
20g feketekávé2 kcal
-
5g pálinka12 kcal
Összesen
424
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
A vizes piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
48g víz0 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
A csokis piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
48g víz0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
23 kcal
-
60g barna cukor228 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
171 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
400g tej224 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
200g feketekávé18 kcal
-
50g pálinka116 kcal
Összesen
4212
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
A vizes piskótához
-
6.9g tojás9 kcal
-
2g víz0 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
A csokis piskótához
-
6.9g tojás9 kcal
-
2g víz0 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
2.5g barna cukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
53 kcal
-
4.2g étcsokoládé23 kcal
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
0.8g barna cukor3 kcal
-
16.8g tej9 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
14.7g meggybefőtt11 kcal
-
8.4g feketekávé1 kcal
-
2.1g pálinka5 kcal
Összesen
178
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 944.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 339 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
424
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 82.6 g
Zsír
-
Összesen 225.3 g
-
Telített zsírsav 168 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9448.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 2558 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 435 mg
-
Foszfor 3391 mg
-
Nátrium 2900 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 427.2 g
-
Cukor 193 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 574.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 809 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 882 mg
-
Retinol - A vitamin: 800 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1515 micro
Összesen
4212
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
A vizes piskótához
A csokis piskótához
-
3 db tojás
-
6 evőkanál víz
-
5 csapott ek finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
6 ek barna cukor
-
1 csipet só
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
500 ml növényi habtejszín
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
2 ek barna cukor
-
4 dl tej
-
350 g meggybefőtt
-
2 dl feketekávé
Elkészítés
A vizes piskótához
- Piskóta elkészítése:
- A piskóta elkészítése nagyon egyszerű, nem kell rá vigyázni, benézhetünk hozzá a sütőbe, nem "fázik", meg és nem esik össze. 3 tojást egészben konyhai mérlegen lemérünk. Ahány g vagy dkg, annyi liszt és cukor kell majd hozzá.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez adunk egy kis sót és annyi ek vizet, ahány tojásos a tészta szorozva kettővel. Ebben az esetben, ha 3 tojásos a piskóta 6 ek vizet teszünk a fehérjébe. Kemény habbá verjük, aztán beletesszük cukrot, a sárgákat, a sütőporos lisztet. (A natúrba én teszek egy kis vanilia esszenciát, a kakaósba pedig kb. 1 ek kakaóport, a kakaóport és a lisztet együtt kell számolni). Kivajazott, az alján kilisztezett tortakarikába tesszük és kb 30 perc alatt megsütjük (tűpróbával lehet ellenőrizni). Rácsra félretesszük hűlni.
- Krémhez:
- A vaníliapudingot 4 dl tejjel és egy kis barna cukorral (2 ek) megfőzzük, belekeverjük a margarint és hagyjuk kihűlni.
- A lecsepegtetett meggyet meggypálinkába áztatjuk.
- A tejszínt egy nagy tálban felverjük. (Mivel ezek édesítettek én nem szoktam már cukrot hozzáadni.) Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk és a tejszínhez keverjük (picit azt is hagyjuk hűlni). Ha nincs otthon étcsoki akkor kakaóporral is hasonlóan finom lesz a krémünk. Ennek a keveréknek kivesszük kb. 1/3-át, a maradékba pedig belekeverjük a pudingot.
- Kettévágjuk a piskótákat. Egy natúr lapot meglocsolunk egy kis kávéval (szilikon ecsettel kenegettem meg mindenhol), vigyázni kell, hogy nehogy elázzon! Megkenjük vastagon krémmel és ráteszünk egy kakaós lapot.
- Ráhalmozzuk a meggyet (picit lecsöpögtetem, hagyok rajta pálinkás léből, ami majd átjárja és remek ízt kölcsönöz neki). A következő megint egy natúr lap (aki fél, hogy szétcsúszik, az az aljára kenjen egy pici krémet, ami megfogja a meggyeket), kávé és krém, és az utolsó kakaós lap.
- Amit előzőleg kivettünk krémet, azt egyenletesen eloszlatjuk a tortán, el lehet simítani (én van, hogy nem teszem, kinek hogy van kedve). Kakóporral bármilyen minta rászitálható, díszíthető még meggyel, étcsokival, olvasztott csokival, kókusszal... bármivel:D
- Jó szorgoskodást és étvágyat kívánok hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5733
- Feltöltés dátuma: 2012. október 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nem szeretem a "bolti" vajas krémes csokitortákat. Két falat után már olyan, mintha fuldokolnék benne. Ezt a tejszínes változatát viszont nagyon szeretem, mert könnyű, finom és gyorsan kész van. A vaníliapuding a főzött krémet helyettesíti, kalória és lustaság miatt. :)