Tejszínes-kapros zöldségleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
252
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1009
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
7.7g sárgarépa3 kcal
-
2.9g fehérrépa2 kcal
-
5.2g zeller2 kcal
-
12.9g burgonya7 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
3.2g főzőtejszín4 kcal
-
64.6g alaplé5 kcal
-
0g kapor0 kcal
Összesen
32
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2023 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 1710 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 182.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 490 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4430 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
252
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8092.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 698 mg
-
Nátrium 6841 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 731.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1958 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 17722 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 827 micro
Összesen
1009
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 240 micro
-
β-karotin 572 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
32
kcal
Hozzávalók
-
3 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
4 közepes db burgonya
-
1 db tojás
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 csipet só
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 dl főzőtejszín
-
2 l alaplé
Elkészítés
- A zöldségeket kevés olajon puhára dinszteljük.
- Felöntjük a húslevessel, fedő alatt lassú tűzön pároljuk.
- Ezalatt elkészítjük a csipetkét: A tojást liszttel, sóval elkeverjük, annyi vizet adunk hozzá, hogy finom pépes legyen, és szaggatóval a leveshez adjuk. 2-3 perc után lezárjuk a tűzhelyt.
- Tálalásnál a tányérba kevés tejszínt öntünk, és a friss kaprot beleszórjuk ízlés szerint.
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4805
- Feltöltés dátuma: 2011. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Jószerint ezt a levest bőségesen el kellene látni zöldséggel, mint mondjuk karalábé, karfiol, zöldbab és társai, azonban - mivel a hétvégi bevásárlás e héten kimaradt - itthoni csekély hozzávalóimból főztem.