r
Nosalty Logó

Tejszínes kalács 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes kalács 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 425 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    99.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2573.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    539.8 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    930 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    917 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 3400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a tej felében egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk.
  2. A hozzávalókat az egyik tojássárgája, a vaníliás cukor és a mazsola kivételével összedolgozzuk. Ehhez a keverőgépünk gyúrófejét is használhatjuk. Ha szükséges, tejjel lazítjuk, vagy lisztezzük, ha ragadna.
  3. Az alaposan összedolgozott, lágy tésztát letakarjuk, duplájára kelesztjük.
  4. A kelt tésztába dolgozzuk a mazsolát.
  5. 2/3-1/3 arányban elosztjuk a tésztát, és mindkét cipóból 3-3 adagot osztunk.
  6. Lisztes vagy olajos kézzel a 3 nagyobb cipóból egyenként kb. 35-40 centis, kb. 3 centi vastag hengert sodrunk. A 3 kisebb cipóból fele olyan hosszú hengereket sodrunk.
  7. A 3-3 szálat összefonjuk. A nagyobb fonatot a papírral bélelt sütőlemezre tesszük, vékonyan megkenjük a maradék tojássárgájával, majd a kisebb fonatot óvatosan a tetejére tesszük, finoman rányomkodjuk, azt is megkenjük.
  8. A tésztát, egy darab sütőpapírral lazán takarva, szűk fél órát a sütőlemezre helyezve pihentetjük.
  9. Finoman megkenjük tejjel, majd az előmelegített sütőbe rakjuk.
  10. Akkor vesszük ki, amikor a teteje már barna.
  11. Megkenjük egy decinyi tejben feloldott vaníliás cukorral.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 60x60
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9061
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 24.

Ajánló

Vaj, lekvár, méz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Inkább tanácsokat írnék: minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű vagy langyos. Ne emelgessük a letakart tészta fedőjét, mert összeesik, a kelesztésnél ügyeljünk arra, hogy ne legyen huzat. Várjuk meg, amíg langyosra hűl, mert a mondás igaz: a kelt tészta melegen megfekszi a gyomrunkat, szeletelni sem lehet forrón. Nálunk mazsola nélkül készül. Sajnos, csak én szeretném azzal is. Textilbe hajtva, lazán zacskózva másnaposan is puha.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...