r
Nosalty Logó

Tejszínes-joghurtos epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Tejszínes-joghurtos epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2959 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    126 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    874 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3720.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    870 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1487 mg
  • Nátrium
    982 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.9 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    877.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    306 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    889 micro
Összesen 2959 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
  2. A krémhez a zselatint 1,5 dl vízben kikeverjük és felmelegítjük.
  3. A joghurtot picit meglangyosítjuk a mikróban, és a zselatin felét belekeverjük, majd rövid időre hűtőbe rakjuk.
  4. Felverjük a tejszínt és a zselatin másik felét belekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot is.
  5. A joghurtot hozzáadjuk a felvert tejszínhabhoz.
  6. Feldaraboljuk az epreket, és azt is belekeverjük.
  7. Miután jól összedolgoztuk, rákenjük a kihűlt piskótára, és hűtőbe rakjuk.
  8. Elkészítjük a tortazselét (cukor hozzáadása nélkül, mert a szörp édes).
  9. Mikor megszilárdult a krém, hosszában felszeljük az epreket, és befedjük vele a torta tetejét.
  10. Végül ráöntjük a tortazselét, és pár órára ismét hűtőbe rakjuk.
  11. Reszelhetünk a tetejére csokit. (Én reszeltem, de elhagyható.)
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 211
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 92046
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-joghurtos epertorta
Alkonyat 83 recept

A férjemnek készítettem a házassági évfordulónk alkalmából. Egy habkönnyű finom sütemény.  :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...