Tejszínes-gombás raguval rakott burgonya
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
80 dkg burgonya
-
50 dkg darált sertéshús
-
4 nagy db csiperkegomba
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
330 g tejföl
-
2.5 dl főzőtejszín
-
1 csokor petrezselyem
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kk kakukkfű
-
10 dkg sajt
-
1 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
770
Kalória
41.3g
Fehérje
45g
Szénhidrátok
48.1g
Zsír
456g
Víz
180.1g
Koleszterin
5.8g
Rost
11.4g
Cukor
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
42g csiperkegomba9 kcal
-
12 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
83g tejföl163 kcal
-
63g főzőtejszín82 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18 kcal
-
3g margarin18 kcal
Összesen
770
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
800g burgonya462 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
168g csiperkegomba36 kcal
-
49 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
330g tejföl653 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
-
10g margarin72 kcal
Összesen
3079
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
30.3g burgonya17 kcal
-
18.9g darált sertéshús34 kcal
-
6.4g csiperkegomba1 kcal
-
2 kcal
-
6.8g vöröshagyma2 kcal
-
12.5g tejföl25 kcal
-
9.5g főzőtejszín12 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3.8g sajt13 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0.4g margarin3 kcal
Összesen
115
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.3 g
Zsír
-
Összesen 48.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1477.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 379 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 640 mg
-
Nátrium 310 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 456 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 390 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 195 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 263 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 1400 micro
-
β-crypt 232 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 669 micro
Összesen
770
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 165.3 g
Zsír
-
Összesen 192.4 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5910.2 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 1517 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 403 mg
-
Foszfor 2559 mg
-
Nátrium 1239 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.9 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 23 mg
Víz
-
Összesen 1824 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1562 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 443 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 780 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 354 micro
-
Kolin: 605 mg
-
Retinol - A vitamin: 1052 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 5601 micro
-
β-crypt 927 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2676 micro
Összesen
3079
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 69 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
115
kcal
Elkészítés
- A gombát megpucoljuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
- A hagymát és a paprikát apró kockákra aprítjuk, és kevés olajon elkezdjük pirítani.
- Mikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a húst és a gombát, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük és elkezdjük pirítani.
- Közben a tejszínt a tejföllel elkeverjük, és belereszeljük a fokhagymát.
- Mikor a hús megpirult kissé, hozzáadjuk a petrezselymet, ráöntjük a tejszínes keverék jó kétharmadát és összeforraljuk. Meghintjük a liszttel, ami kissé besűríti a ragut.
- A sütőtálat kikenjük a margarinnal. A burgonyát meghámozzuk és fél cm-es karikákra vágjuk. A felét lerakjuk a tál aljára. Ráöntjük a ragut, majd betakarjuk a burgonya másik felével.
- Az egészet meglocsoljuk a maradék tejszínes keverékkel és megszórjuk reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőbe téve 15 percig sütjük, majd 10 percig grillezzük, hogy szép piros legyen a sajt.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés ideje: 15 perc
- Sütés ideje: 25 perc
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
Szeretjük az egytálételeket. Ezt a receptet munkából hazafelé jövet gondoltam ki. Persze elsősorban az volt a meghatározó, hogy mi volt itthon. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!